PEC doet ultieme poging voor Saymak, Nijland mag weg

Reacties

PEC Zwolle poogt alsnog het contract van Mustafa Saymak open te breken. De dit seizoen makkelijk scorende middenvelder dreigt gratis de deur uit te lopen. Spits Stef Nijland mag deze winter wél op zoek naar een nieuwe werkgever.

PEC doet ultieme poging voor Saymak, Nijland mag weg

In een eerder stadium wisten PEC en Saymaks zaakwaarnemer niet tot een nieuwe verbintenis te komen. In dat geval zou de middenvelder komende zomer gratis de deur uitlopen óf deze winter al moeten vertrekken. Volgens technisch directeur Gerard Nijkamp probeert de club de middenvelder alsnog te verleiden zijn aflopende verbintenis te verlengen.

'We zijn in gesprek. Ik hoop dat we snel met nieuws kunnen komen', aldus Nijkamp. 'We doen nog één ultieme poging om hem binnenboord te houden. Eigenlijk hebben Mustafa en PEC dezelfde intentie en dat is om niet gratis de deur uit te lopen. We hebben namelijk veel aan elkaar te danken.'

Ook Stef Nijland heeft een aflopend contract. Hij kreeg vlak voor de winterstop te horen dat PEC niet met hem verder gaat. De spits mag deze winter een transfer maken. Lukt dat niet, dan maakt hij het seizoen gewoon in Zwolle af. Intussen praat PEC met Kalmar over een tijdelijk vertrek van Erik Israelsson. De middenvelder kan in Overijssel nauwelijks op speelminuten rekenen en Kalmar wil hem huren. 'We zijn op dit moment in gesprek over een mogelijk verhuur', aldus Nijkamp. 'Meer kan ik daar op dit moment niet over zeggen.'

Mocht zowel Israelsson als Nijland deze winter vertrekken, dan gaat PEC op zoek naar een aanvallend ingestelde versterking.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.