Paulinho verkiest lucratief avontuur boven terugkeer in Spaanse top

Reacties

Paulinho vervolgt zijn loopbaan bij Al-Ahli. De 32-jarige Braziliaan komt transfervrij over van Guangzhou FC en heeft een driejarig contract ondertekend in Saoedi-Arabië.

Paulinho verkiest lucratief avontuur boven terugkeer in Spaanse top
© Pro Shots

De overstap van de ervaren middenvelder is opmerkelijk. Het was bekend dat hij transfervrij zou vertrekken uit China en dat leidde tot interesse vanuit Europese topcompetities. Met name Atlético Madrid toonde belangstelling, zo melden verschillende Spaanse media. Kiezen voor Atlético had voor Paulinho een terugkeer in de top van La Liga betekend. Hij speelde in het seizoen 2017/18 voor Barcelona en deed dat verdienstelijk.

De Spaanse krant Sport schetst dat financiële redenen de doorslag hebben gegeven. Bij Atlético kon de routinier niet voor drie seizoenen tekenen en bovendien zou zijn basissalaris in Madrid lager zijn. Paulinho, die tussen 2013 en 2015 voor Tottenham Hotspur speelde, gaat in Saoedi-Arabië in de komende drie jaar minstens twaalf miljoen euro verdienen. Dat bedrag kan nog oplopen door prestatiebonussen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.