Paul Gascoigne is niet meer, G8 wel

Een onbegrepen genie of een omhooggevallen vedette, Paul Gascoigne heeft zo zijn gedachten waarom hij voortaan als G8 door het leven gaat.

Paul Gascoigne is niet meer, G8 wel

Gascoigne wil zijn loopbaan als trainer nieuw leven in blazen. De voormalige international werkte als speler-coach bij Boston United, maar na twee maanden was het alweer gedaan met de koopman. En een nieuwe club dient zich niet zo een twee drie aan, zo heeft Gazza ondervonden.

Om een streep te zetten onder zijn verleden, waarin zowel zijn voetbalkwaliteiten als zijn privé-beslommeringen breed uitgemeten werden, heeft hij gekozen voor een nieuwe naam: G8. De G komt van zijn achternaam, het getal acht staat zijn rugnummer. 'Met mijn Geordie-accent klinkt het een beetje als great', aldus de player formerly known as Gascoigne.

Misschien niet geheel toevallig staat G8 ook voor het jaarlijks samenzijn van de acht belangrijkste landen ter wereld. Onbegrepen genie of omhooggevallen vedette? G8 gaat in ieder geval een trainerscursus volgen om zich te bekwamen in zijn nieuwe vak.

Bekijk hier al onze video's