Pasveer vertelt over open keepersstrijd onder de Ajax-lat

Remko Pasveer is 'blij en opgelucht' na de zwaarbevochten 2-3 zege op Fortuna Sittard. De 38-jarige doelman baalde wel van de twee tegengoals, een aantal dat hij vorig seizoen pas in december geïncasseerd had.

Fortuna Sittard
2 - 3
Ajax
Ajax

Pasveer zag Ajax veel aan de bal zijn in Sittard, maar dat leidde in de eerste helft tot weinig kansen. 'Het gaat erom wat je met de bal doet en dat je kansen creëert. Dat hebben we in de eerste helft niet goed gedaan. We waren te traag en we switchten te weinig van kant, waardoor je weinig ruimte krijg voor de goal', analyseert de ervaren sluitpost.

Na rust herpakten de Amsterdammers zich, maar moest Pasveer wel zijn tweede tegentreffer slikken. De vrije trap van Burak Yilmaz was voor hem niet te houden. 'Je weet dat het zijn kwaliteit is. Hij kan met zijn rechterbeen ook de lange hoek zoeken, dat is lastig, dan zit je een beetje in dubio. Hij schiet hem goed binnen, maar balen dat hij erin gaat natuurlijk. Denk niet dat ik iets anders had kunnen doen. Balen.'

Alfred Schreuder vertelde voor de wedstrijd in Sittard dat Pasveer niet per se de eerste doelman is dit seizoen. Pasveer werd achteraf gevraagd wat hem daarover verteld is. 'Dat ik vandaag speel, dat is de situatie, meer is er eigenlijk niet gezegd. Het is zoals het is', aldus de keeper, die moet strijden met Jay Gorter en Maarten Stekelenburg voor speelminuten. 'We doen alle drie ons best om te spelen. We willen allemaal graag spelen. Ik mocht vandaag spelen, daar ben ik blij mee.'

Pasveer hoopt dat hij zijn plek kan behouden. 'Je weet dat dat bij keepers wel vaak zo gaat. Het zou ook niet goed zijn voor de continuïteit van het team (om weer een andere doelman op te stellen, red.). Je moet blijven presteren. Als je wil blijven staan, moet je prestaties leveren, dat is aan mij.'