Pasveer: 'Krijg bij PSV eerlijke kans op basisplaats'

Reacties

De overgang van Remko Pasveer naar PSV is helemaal rond. De keeper (30) tekende donderdag voor drie jaar en traint direct mee in Eindhoven.

Pasveer: 'Krijg bij PSV eerlijke kans op basisplaats'

Een groot geheim was het niet meer, maar donderdag werd officieel bekendgemaakt dat Pasveer de komende drie seizoenen (met een optie voor nog een sezioen) bij PSV onder contract staat. De doelman, vorig seizoen nog actief voor Heracles Almelo, zal direct zijn opwachting maken tijdens de eerste oefensessie van het nieuwe seizoen onder leiding van trainer Phillip Cocu.

Pasveer liet via de website van Sport Promotion weten erg blij te zijn met zijn overstap naar de topclub. 'Vanaf de eerste minuut van de onderhandelingen was het goede gevoel er al', aldus Pasveer. 'Ik denk dat PSV een club is die op alle gebieden bij mij past. Uit de gesprekken die ik heb gevoerd met onder anderen Marcel Brands en keeperstrainer Ruud Hesp werd dat goede gevoel alleen maar sterker.'

De verwachting is dat Pasveer voor de breedte gehaald is, al zegt de doelman zelf dat hij ook zomaar in de basis kan komen te staan. 'Mij is verzekerd dat ik een eerlijke kans zal krijgen in de strijd om een basisplaats. Ik zal er alles aan doen om het maximale uit mezelf te halen. PSV is een topclub, die altijd strijdt voor de prijzen. Dat hoort ook gewoon bij PSV. Je moet er altijd winnen en als doelman moet je er altijd staan', weet hij.

Pasveer liet al in een vrij vroeg stadium weten zijn aflopende contract bij Heracles niet te zullen verlengen. 'Ik was toe aan iets nieuws en dat die uitdaging bij PSV ligt, is helemaal prachtig.' Toch heeft hij mooie herinneringen aan zijn tijd in het Polman Stadion. 'Ik heb een geweldige tijd gehad in Almelo, heb er veel geleerd. Bijvoorbeeld van trainer Peter Bosz. Maar nu is dat hoofdstuk afgesloten en ga ik me volledig richten op PSV.'

Direct analyses van alle WK-wedstrijden en -spelers lezen? Probeer VI Premium de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.