Pascal Jansen in huidige rol bij onrustig AZ 'als een vis in het water'

Reacties

Pascal Jansen heeft nog niet met de clubleiding gesproken over zijn toekomst bij AZ na dit seizoen. Na het ontslag van Arne Slot, twee maanden geleden, kreeg de voormalige assistent-coach de toezegging dat hij het huidige seizoen als hoofdtrainer mocht afmaken.

Pascal Jansen in huidige rol bij onrustig AZ 'als een vis in het water'
FC Emmen
FC Emmen
0 - 1
AZ
AZ

'Ik focus me op het presteren met deze ploeg en houd me nu niet met volgend seizoen bezig', zegt Jansen. 'Als het moment daar is, zullen we het daarover gaan hebben. Maar iedereen die deze rol mag vervullen, mag zich gelukkig prijzen. Dus ik ook. Ik voel me als een vis in het water en geniet van iedere dag.'

Niettemin heeft AZ opnieuw een onrustige week achter de rug. Een dag na de gevoelige 0-3 nederlaag tegen Ajax, werd ook assistent-coach Marino Pusic ontslagen. Niet vanwege die uitslag, maar nadat hij kenbaar had gemaakt na dit seizoen Slot te volgen naar Feyenoord. Pusic is vervangen door Kenneth Goudmijn, de oud-speler die werkzaam was als assistent-coach van Jong AZ.

Of Jansen inspraak heeft bij de ingrepen in zijn staf? 'Ik word gekend en gehoord', reageert de hoofdcoach. 'Ik mag mijn mening geven en adviseren. Daarna neemt de directie de beslissing. En zoals eerder in het geval van Arne Slot: ik conformeer me aan het beleid van AZ.'

Met de vernieuwde staf reist AZ vanavond al naar Drenthe voor het uitduel met FC Emmen. Volgens het oorspronkelijke plan zouden de Alkmaarders morgenochtend vertrekken en ter voorbereiding een dagprogramma in een hotel afwerken. Vanwege de naderende sneeuwval en ijzel is de wedstrijd echter vervroegd naar zaterdagmiddag 14.00 uur. Jansen heeft dezelfde selectie tot zijn beschikking als afgelopen weekend tegen Ajax, dus nog zonder de geblesseerde Dani de Wit, Jonas Svensson en Ron Vlaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.