Pascal Jansen: 'Goede competitiestart is een must, hoe dan ook'

Reacties

Trainer Pascal Jansen zal komende zondag opnieuw moeten puzzelen met zijn startformatie. Net als gisteravond in Schotland, waar AZ met 1-0 verloor van Dundee United, is een aantal beoogde basisspelers niet inzetbaar in het openingsweekend van de Eredivisie.

Pascal Jansen: 'Goede competitiestart is een must, hoe dan ook'
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Jesper Karlsson, Yukinari Sugawara en Zinho Vanheusden zijn al langer geblesseerd en ontbreken in het thuisduel met Go Ahead Eagles. Ook Jens Odgaard (blessure) en Riechedly Bazoer (ziekte) zitten niet in de wedstrijdselectie. Peer Koopmeiners was eveneens ziek afwezig in Dundee, maar heeft de training inmiddels hervat.

AZ heeft goede hoop dat Sugawara bij de return tegen Dundee United, komende donderdag, weer beschikbaar is. Voor Karlsson en Vanheusden komt ook die wedstrijd, in de derde voorronde van de Conference League, nog te vroeg.

Maar eerst wil Jansen voorkomen dat zijn ploeg wederom averij oploopt in de openingsfase van de competitie. De laatste twee seizoenen liepen de Alkmaarders al snel achter de feiten aan, vanwege het vele puntenverlies in de eerste weken. ‘Daar zijn we in de teambespreking uiteraard op teruggekomen’, vertelt de coach. ‘Hier kunnen we niet omheen. We formuleren samen met de ploeg regelmatig doelstellingen en aandachtspunten. En dit punt hebben we specifiek besproken. Een goede start van de competitie is een must. Hoe dan ook.’

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.