Paris Saint-Germain steekt draak met Barcelona

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Paris Saint-Germain steekt draak met Barcelona

• Zoals het een echte voetballiefhebber betaamt, bleef de social media-redacteur van Paris Saint-Germain woensdag op voor de Clásico tussen Real Madrid en Barcelona. Hij of zij kon het niet laten tijdens het duel een plaagstootje uit te delen aan de Catalanen, die toch al een zware avond hadden.

• FC Utrecht-spits Cyriel Dessers kan wel lachen om de uitspraken van Branislav Ivanovic. De verdediger van Zenit Sint-Petersburg, die woensdagavond met zijn ploeg in de play-offs voor de Europa League tegen de Utrechters speelt, waarschuwt voor Dessers. Het artikel op VI.nl levert Ivanovic in ieder geval een mooi plekje aan de muur van Dessers op.

Neymar, de duurste voetballer aller tijden, staat hier op een enorme 'gebroken stoel', als ambassadeur van Handicap International. De stoel staat symbool voor de slachtoffers van mijnen. Dit initiatief van de Verenigde Naties steunt mensen met een handicap in conflict- en rampgebieden.

'Het Nederlands elftal heeft ook een rol gespeeld bij mijn keuze te vertrekken. Als je in het Championship speelt, kun je een oproep wel vergeten.'
Marten de Roon licht in het AD zijn keuze voor een overstap van Middlesbrough naar Atalanta Bergamo toe.

• Vandaag viert Kalusha Bwalya zijn 54ste verjaardag. De aanvaller speelde tussen 1988 en 1994 voor PSV. Op 28 april 1993 verloor hij zijn Zambiaanse teamgenoten bij een vliegramp. De internationals van Zambia waren onderweg naar Senegal voor een WK-kwalificatiewedstrijd, terwijl Bwalya nog enkele formaliteiten bij PSV moest afhandelen. Het vliegtuig met zijn vrienden en medespelers stortte in Gabon neer, een crash die niemand overleefde.

'Ik merk aan mezelf dat ik in het veld best wel bozig overkom, zeg maar. Maar als je me een beetje kent, zou je weten dat ik best een lieve jongen ben. Soms, als ik wedstrijden terugkijk, schrik ik er ook wel eens van hoe nors ik kan kijken.'
Justin Kluivert legt in een blog op de website van Ajax uit dat hij echt niet zo nors is als hij naar eigen zeggen af en toe kijkt.

'Onze Eredivisie stelt natuurlijk in hun ogen weinig voor. Het gaat hen ook puur om hun eigen competitie. Als je alleen de begrotingen al vergelijkt, is Utrecht kansloos natuurlijk, hoewel je altijd een kans hebt.'
Henk van Stee, voormalig hoofd opleidingen/technisch manager van Zenit Sint-Petersburg, verwacht in het AD dat de Russen FC Utrecht zullen onderschatten voor het duel van woensdagavond. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.