Parejo barst in tranen uit: 'Geen idee waarom ik weg moest bij Valencia'

Reacties

Een tot de tranen toe geroerde Dani Parejo heeft tijdens een persconferentie vanuit zijn eigen huis proberen uit te leggen waarom hij na negen jaar Valencia verruilt voor streekgenoot Villarreal.

Parejo barst in tranen uit: 'Geen idee waarom ik weg moest bij Valencia'
© Pro Shots

De 31-jarige clubicoon krijgt niet eens een officieel afscheid. 'Mijn zoon Dani snapt niet waarom ik vertrek. Het is heel triest', aldus een heel erg aangeslagen Parejo. 'Ik heb twee huizen, zeg ik altijd. Mijn echte huis én Mestalla.'

Parejo is het slachtoffer geworden van de operación salida, de grote schoonmaak, die Valencia-eigenaar Peter Lim in gang heeft gezet. Ook Francis Coquelin (eveneens Villarreal) en Ferrán Torres (Manchester City) zijn al vertrokken en daar lijkt het niet bij te blijven. Opvallend is vooral voor welke prijzen Valencia afscheid neemt van zijn sterren. Het genoemde trio levert bij elkaar iets van dertig miljoen euro op. Vorig jaar wees Valencia biedingen van die orde van grootte op alleen Parejo nog van de hand.

'Waarom ik weg moet? Geen idee. Is het mijn salaris? Mijn gedrag? Ze hebben het niet uitgelegd', vertelde Parejo, die in 2019 dé sterspeler was van het Valencia dat de Copa del Rey veroverde. Een nieuwe bloeiperiode leek aanstaande, maar na het ontslag van trainer Marcelino stortte Valencia afgelopen seizoen helemaal in, met als sporadisch hoogtepunt de zege op Ajax in de Champions League.

'Eerlijk gezegd heb ik me nooit kunnen voorstellen een transfer naar Villarreal te maken. Mijn grote wens was om af te sluiten bij Valencia. Deze club zit voor altijd in mijn hart. Ik weet niet wat er nu gaande is bij de club. Iedereen vraagt me dat nu, maar ik weet niet wie de beslissingen neemt. Mijn relatie met Lim? Ik heb hem eenmaal ontmoet in Singapore en dat was het.'

Valencia eindigde vorig seizoen als negende en schittert daardoor na de zomer door afwezigheid in Europa.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Valencia
Meer over Valencia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.