Paraguay na spektakelstuk volgende WK-tegenstander Oranje Onder-17

Oranje Onder-17 neemt het in de kwartfinale van het WK in Brazilië op tegen Paraguay. Dat land schaarde zich bij de laatste acht door in de nacht van donderdag op vrijdag met 3-2 te winnen van Argentinië.

De overwinning van Paraguay komt als een daverende verrassing, want Argentinië gold als een van de titelfavorieten. Aanvankelijk had Paraguay dan ook weinig te vertellen. Exequiel Zeballos opende na een klein half uur de score en via Matías Godoy werd de ruststand bepaald op 0-2.

Er leek zodoende weinig aan de hand voor de Argentijnse talenten, maar in de tweede helft ging het helemaal mis. Een eigen doelpunt van Lautaro Cano bracht in de 58ste minuut de spanning terug en de drie wissels die de bondscoach van Argentinië doorvoerde leken vooral Paraguay in de kaart te spelen.

Een kwartier voor tijd zorgde Diego Torres voor de gelijkmaker en vlak voor tijd nam Diego Duarte de winnende 3-2 voor zijn rekening. Tot overmaat van ramp eindigde Argentinië met tien man na rood voor Matías Palacios. Het Oranje Onder-17 van bondscoach Peter van der Veen (foto) speelt zondag om 20.30 uur Nederlandse tijd de kwartfinale tegen Paraguay.