PAOK-trainer diep onder de indruk van debuut tegen Ajax

Reacties

Abel Ferreira heeft genoten van zijn debuut als PAOK-trainer, op een emotionele en intense avond. Nu de rust is wedergekeerd, is het tijd om de 2-2 tegen Ajax te analyseren.

PAOK-trainer diep onder de indruk van debuut tegen Ajax

De veertigjarige Portugees liet Sporting Braga deze zomer achter zich om voor de uitdaging bij de Griekse kampioen te gaan. Ferreira had veel gehoord over de sfeer in het Toumba Stadion, maar stond dinsdagavond toch versteld. 'Ik ben een emotioneel persoon en deze wedstrijd voelde ik op mijn huid', beschreef de coach het kippenvel in gesprek met O Jogo.

Ferreira vervolgde zijn charmeoffensief: 'De sfeer was nog beter dan ik me voor had kunnen stellen. Het stadion is onze kracht en als we samen met de supporters een blok vormen, staan we sterker. De kracht die onze fans ons geven is ongelofelijk.'

Inhoudelijk over de wedstrijd was Ferreira kort. Twee goals incasseren bij de thuiswedstrijd in een Europees tweeluik is verre van ideaal. Toch is er zeker nog hoop op het bereiken van de volgende ronde in het voorportaal van de Champions League. 'Ons doel is helder en blijft hetzelfde. In het voetbal moet je nooit opgeven. We weten dat het lastig wordt, maar hebben het gevoel dat ook alles mogelijk is. We moeten erg ambitieus zijn, en tegelijkertijd realistisch. We gaan analyseren wat de beste manier is om de return in te gaan', aldus de trainer van de Ajax-opponent. Het terugduel in Amsterdam begint volgende week dinsdag om 20.30 uur.

Lees hieronder een tactische analyse van de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League.

Aad de Mos blikt terug: 'Bij hoge ballen vanaf de zijkant is Veltman al jaren kwetsbaar'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PAOK Saloniki
Meer over PAOK Saloniki
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.