'Padt is de beste keeper uit de historie van FC Groningen'

Reacties

Sergio Padt werd al twee keer opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar speelt nog altijd bij FC Groningen. Daar is algemeen directeur Hans Nijland maar wát blij mee.

'Padt is de beste keeper uit de historie van FC Groningen'

'Met Patrick Lodewijks en Roy Beukenkamp hebben wij ook een paar heel goede keepers gehad, maar Sergio is de allerbeste', looft Nijland de doelman. De directeur hoopt Padt voor FC Groningen te kunnen behouden. 'Maar als Sergio een mooie stap kan maken, zou ik hem daarmee van harte feliciteren. En hem dan ook gunnen, hij verdient dat, maar wat ons betreft blijft hij dit seizoen nog bij ons.'

Nijland ziet Padt als een absolute sleutelspeler voor FC Groningen. 'Sergio is een van onze belangrijkste spelers. Misschien wel de belangrijkste. Hij heeft zich niet alleen als keeper ontwikkeld, maar ook als persoonlijkheid. Een plezierige jongen in de omgang en één die meedenkt binnen de club. Ook op sociaal vlak. Sergio is ambassadeur van Kids United. Hij heeft een groot hart, je doet nooit tevergeefs een beroep op hem. Dit lijkt wel één grote lofzang, maar zo is het gewoon.'

Kids United is de door FC Groningen geadopteerde G-voetbalclub. Padt nam het ambasseursstokje over van Maikel Kieftenbeld en Michael te Leeuw, nadat zij waren overgestapt naar respectievelijk Birmingham City en Chicago Fire. Hij heeft in Groningen nog een contract tot medio 2019.

Lees in de nieuwe VI én op VI PRO een uitgebreid interview met Sergio Padt, die ervan overtuigd is dat hij nog beter kan en toe is aan een stap hogerop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.