Padt in tranen na 'afscheid' in Groningen: 'Ik was extra zenuwachtig'

Reacties

Voor Sergio Padt was het gelijkspel van FC Groningen tegen AZ extra bijzonder. Het was mogelijk zijn laatste wedstrijd in Groningen, voordat de dertigjarige keeper transfervrij naar Ludogorets overstapt.

Padt in tranen na 'afscheid' in Groningen: 'Ik was extra zenuwachtig'
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
0 - 0
AZ
AZ

Nadat Padt de nul hield, kreeg hij een bosje bloemen uit handen van aanvoerder Arjen Robben en gooiden zijn medespelers hem de lucht in. Ook zat er familie op de tribune, omdat hij als speler mogelijk niet meer terugkomt in het stadion. 'Dit was wellicht de laatste keer in de Euroborg, daar attendeerde Wouter Gudde (algemeen directeur, red.) mij afgelopen zondag op. Toen kwam dat wel binnen', zei Padt na afloop tegen ESPN, zichtbaar geëmotioneerd.

Daarna besloot de club om Padt tegen AZ in het zonnetje te zetten. 'Ik mocht wat mensen meenemen, zodat het een speciale middag voor mij zou worden. Dat vond ik een heel mooi gebaar van de club. Tot afgelopen zondag was ik er nog niet mee bezig, ik wilde gewoon de play-offs halen. Voor deze wedstrijd was ik extra zenuwachtig, je wil hier toch goed afsluiten.'

Groningen verzekerde zich van een plek in de play-offs. Padt nam zelf de tijd toen hij zelf een pijntje voelde, tot ergernis van AZ dat het zicht op de tweede plaats verloor. 'Dan hoor ik de bank van AZ gelijk zeggen: dat doet-ie altijd. Ik heb het heus weleens gespeeld, maar nu was het echt zo. Maar nu zijn ze van mij af, want ik ga weg', zei Padt lachend.

De laatste missie van Padt is een ticket voor Europees voetbal veilig stellen. Als FC Groningen zondag wint bij PEC Zwolle en nummer zes FC Utrecht verliest van PSV, schuift zijn ploeg nog een plekje op. In dat geval begint Groningen de play-offs met een thuiswedstrijd en mag Padt nog een extra keer genieten van het stadion waar hij zeven jaar lang het doel bewaakte.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer S. Padt
Meer over S. Padt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.