Overzicht CL-deelnemers: Ajax hoopt op Rennes-scenario

Reacties

Het deelnemersveld voor het nieuwe Champions League-seizoen is al voor een heel flink deel bekend. VI zet op een rij welke ploegen na de zomer al zeker zijn van een plek in de groepsfase van het miljardenbal, die door de coronavertraging pas in oktober zal beginnen.

Overzicht CL-deelnemers: Ajax hoopt op Rennes-scenario
© Pro Shots

In onderstaand overzicht schitteren Nederlandse clubs nog door afwezigheid. Dat kan zaterdag al veranderen: als Olympique Lyon tegen Manchester City zijn Waterloo vindt in de kwartfinale gaat Ajax rechtstreeks naar de groepsfase. In dat geval hebben alle resterende teams zich namelijk ook via hun eigen competitie al geplaatst voor de nieuwe editie van het miljardenbal, waardoor het ticket van de CL-winnaar terugstroomt naar de nationale competities. Nederland eindigde vorig seizoen als elfde op de UEFA-coëfficiëntenlijst en de houder van het beste CL-ticket van dat land zit nu nog in de wachtkamer.

Dinsdag werd Stade Rennes de volgende club die zich kwalificeerde voor de groepsfase. De nummer drie van Frankrijk ontloopt de voorronde omdat de Europa League-winnaar (Manchester United, Sevilla, Shakhtar Donetsk of Internazionale) zich sowieso ook via de competitie heeft geplaatst voor de Champions League. Het CL-ticket voor de eindwinnaar van de EL gaat in zo'n scenario naar de nummer drie van het land dat vijfde staat op de coëfficiëntenlijst. Rennes debuteert in de Champions League, net als Istanbul Basaksehir.

DEELNEMERSVELD CHAMPIONS LEAGUE SEIZOEN 2020/21

Winnaar CL Stade Rennes (Fra)
Real Madrid (Spa) Liverpool (Eng)
Barcelona (Spa) Manchester City (Eng)
Atlético Madrid (Spa) Manchester United (Eng)
Sevilla (Spa) Chelsea (Eng)
Juventus (Ita) Bayern München (Dui)
Atalanta Bergamo (Ita) Borussia Dortmund (Dui)
Internazionale (Ita) RB Leipzig (Dui)
Lazio (Ita) Borussia Mönchengladbach (Dui)
Paris Saint-Germain (Fra) FC Porto (Por)
Olympique Marseille (Fra) Shakhtar Donetsk (Oek)
Zenit Sint-Petersburg (Rus) Club Brugge (Bel)
Lokomotiv Moskou (Rus) Istanbul Basaksehir (Tur)
Champions Route: vier clubs League Route: twee clubs
{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.