Overzicht: Bayern verrassend onderuit

Hansa Rostock heeft Bayern München een verrassend nederlaag toegebracht. Kaiserslautern kende een goede generale voor het duel tegen PSV. Voor Bochum lijkt het doek gevallen.

Bayern München is er niet in geslaagd om de koppositie te heroveren. De ploeg van trainer Ottmar Hitzfeld ging verrassend onderuit bij Hansa Rostock (3-2). De Beierse ploeg was niet bij machte om het gesloten defensie te ontrafelen. Samuel Kuffour maakte de Rostock-openingstreffer van Victor Agali ongedaan, maar in de tweede helft luidden goals van Bachirou Salou en Andreas Jakobsson de Bayern-nederlaag in. Daar veranderde het doelpunt van Jens Jeremies niets aan. In de hectische slotfase kregen Bayern-assistent-trainer Henke en keeper Oliver Kahn een rode kaart. De nederlaag betekende het derde verlies dit seizoen van Bayern tegen een ploeg uit de voormalige DDR.

1. Kaiserlautern heeft een goede generale achter de rug. De tegenstander van PSV in de UEFA Cup versloeg het laaggeklasseerde Energie Cottbus op eigen veld (0-2). De zege was verdiend, ook omdat Cottbus niet bij machte was Kaiserslautern werkelijk tegenspel te bieden. De ploeg van Andy Brehme kwam kort na rust via Mario Basler op een voorsprong. Marian Hristov vergrootte de marge, waarmee het duel beslist was. Tegenvaller was de rode kaart voor Miroslav Klose, die zijn onnodige reactie moest bekopen met een uitsluiting.

Hertha BSC , waar Rob Maas en Dick van Burik een basisplaats hadden, heeft de top moeten laten lopen. 1. FC Kön had voldoende aan een doelpunt van Carsten Cullmann om drie punten aan hun totaal toe te voegen. SpVgg Unterhaching heeft VfB Bochum verder in de problemen gebracht (2-1). Lange tijd leek de hekkensluiter een punt te pakken. Maar zes minuten voor tijd moest Bochum-keeper Rein van Duijnhoven voor een tweede keer 'vissen'. André Breitenreiter profiteerde van de man-meer situatie. Yildiray Bastürk kreeg een half uur zijn tweede gele kaart. In de slotfase kreeg ook Bochum-verdediger Frank Fahrenhorst een rode kaart voor het onderuit halen van een doorgebroken speler.

De nederlaag van Bochum kwam des te harder aan, omdat concurrent VfB Stuttgart een overwinning boekte. Adhemar was in het teleurstellende duel tegen VfL Wolfsburg de grote man. De Braziliaan had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de 2-1 zege. Met Frank Verlaat in de basis versloeg Werder Bremen SC Freiburg met 3-1. Claudio Pizarro tekende voor twee Bremen-doelpunten. Levan Kobiaschwili was ook twee keer productief. Eerst in zijn eigen doel, daarna schoot de verdediger een strafschop raak.

Bekijk hier al onze video's