Overwinning Monaco ontsierd door racistische bejegeningen

Reacties

AS Monaco heeft een eerste stap gezet richting de play-offs van de Champions League. De fans van Sparta Praag lieten zich van hun slechtste kant zien.

Overwinning Monaco ontsierd door racistische bejegeningen
Sparta Praag
Sparta Praag
0 - 2
Monaco
Monaco

Myron Boadu werd afgelopen weekend al op de foto gezet in een Monaco-shirt, maar de komst van de AZ-aanvaller is nog altijd niet definitief. Maar ook zonder Boadu deed Monaco uitstekende zaken in de derde voorronde van de Champions League. Op bezoek bij Sparta Praag kwam het acht minuten voor rust op 0-1 door een rake kopbal van Aurélien Tchouaméni uit een hoekschop van Aleksandr Golovin.

Na die treffer werd de wedstrijd even stil gelegd vanwege racistische bejegeningen van het thuispubliek richting doelpuntenmaker Tchouaméni. De spelers van Monaco protesteerden hevig bij scheidsrechter Michael Oliver, maar die besloot al snel de wedstrijd te hervatten. Na een klein uur maakte Kevin Volland er 0-2 van, waardoor Monaco met één been in de play-offs van de Champions League staat.

Malmö FF
Malmö FF
2 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Rangers FC kroonde zich afgelopen seizoen voor het eerst sinds 2011 tot kampioen van Schotland en droomde ook van een rentree in de Champions League, waarin het in het seizoen 2010/11 voor het laatst speelde, maar lang leek het dat die droom nog even de ijskast in moet. In de derde voorronde stond de ploeg van manager Steven Gerrard tot diep in de extra speeltijd met 2-0 achter op bezoek bij Malmö FF.

Søren Rieks en Veljko Birmancevic zorgden kort na de hervatting voor de doelpunten. Overigens zorgde Rieks (ex-NEC) later in de tweede helft voor een opvallend moment door scheidsrechter Szymon Marciniak te vloeren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rangers FC kwam echter in de vijfde minuut van de extra speeltijd nog terug tot 2-1, waardoor de Schotse recordkampioen ineens weer alle kansen heeft om de play-offs van het kampioenenbal te bereiken. Volgende week wordt de return in Schotland gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.