Overuren voor medische staf van geplaagd Frankrijk

Reacties

Frankrijk kampt op dit EK met de nodige personele problemen. De medische staf draait overuren, zeker nu daar na de training van donderdag twee nieuwe zorgenkindjes bij zijn gekomen.

Overuren voor medische staf van geplaagd Frankrijk
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
ns
3 - 3
Zwitserland
Zwitserland

Les Bleus wonnen in de groepsfase eerst van Duitsland en speelden daarna gelijk tegen Hongarije en Portugal. Met vijf punten werd de ploeg van bondscoach Didier Deschamps groepswinnaar in Groep F, de poule des doods. Nu speelt Frankrijk in de achtste finale op maandag 28 juni tegen Zwitserland, in Boekarest. In aanloop naar dat duel zijn er nogal wat personele problemen.

Zo hebben Thomas Lemar (tot nu toe drie minuten gespeeld) en Marcus Thuram (nog geen seconde in actie gekomen) de training van donderdag vroegtijdig moeten staken. Lemar moest door twee stafleden ondersteund worden en leek flink last te hebben van zijn linkerenkel, Thuram kampte met een spierblessure. Zij zijn allebei een vraagteken voor het komende duel.

Daarnaast meldt L'Équipe dat de eveneens geblesseerde Lucas Digne toch bij de selectie blijft. Hij heeft een blessure aan zijn heup, hij zal tegen Zwitserland sowieso niet meedoen, maar de medische staf hoopt dat hij de komende periode toch nog fit wordt. En dan is er nog Adrien Rabiot. Die heeft last van sluimerende enkelklachten. De medische staf denkt dat hij ondanks die kwetsuur kan spelen, maar de middenvelder zelf is huiverig. Hij zag hoe Samuel Umtiti op het WK 2018 met knieklachten doorspeelde en daarna langer aan de kant stond.

Het is zeker niet voor het eerst dat Frankrijk dit toernooi met blessures kampt. Eerder moest Ousmane Dembélé al een streep zetten door het EK, hij staat zelfs geruime tijd aan de kant. Daarnaast heeft ook Lucas Hernández een blessure, voor hem zou de achtste finale een fifty-fifty-verhaal worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.