Overtuigend PSV dendert door in Eredivisie

PSV heeft zaterdagavond zijn achtste Eredivisie-wedstrijd op rij gewonnen. De Eindhovenaren waren in eigen huis veel te sterk voor VVV-Venlo.

PSV
PSV
4 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

PSV ging woensdag in de Champions League onderuit tegen Internazionale (1-2). Trainer Mark van Bommel wijzigde zijn ploeg ten opzichte van die wedstrijd op één positie: Trent Sainsbury verving de zieke Daniel Schwaab in het centrum van de defensie. De Australiër moest in de twintigste minuut ingrijpen toen Ralf Seuntjens een enorme kans op de openingstreffer kreeg. De VVV-middenvelder had te veel tijd nodig.

Aan de andere kant werd PSV gevaarlijk via Sainsbury, Gastón Pereiro en Luuk de Jong. In de 34ste minuut was het raak na een schitterende aanval van PSV. Pereiro combineerde met achtereenvolgens Pablo Rosario en De Jong en bediende Hirving Lozano met een nauwkeurig steekballetje. De Mexicaan schoof de bal langs PSV-huurling Lars Unnerstall in de verre hoek: 1-0.

Kort na rust kreeg VVV via Jay-Roy Grot een kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet ging voorlangs. Even later ontsnapte Jerold Promes aan een rode kaart. De VVV-verdediger schoffelde Lozano onderuit met een spijkerharde tackle, maar kreeg ook na raadplegen van de VAR slechts geel. PSV ging vervolgens op zoek naar de 2-0. Met name Steven Bergwijn was daarbij kansrijk.

Hirving Lozano opent de score namens PSV.

In de 64ste minuut onderscheidde Bergwijn zich als aangever. VVV kreeg de bal maar niet weg uit de eigen doelmond en uiteindelijk was het Luuk de Jong die raak kopte uit een strakke voorzet van Bergwijn: 2-0. De PSV-spits was even later met een vrije trap nog dicht bij de 3-0, maar zijn inzet ging rakelings naast het VVV-doel.

De comfortabele voorsprong gaf Van Bommel de kans om zomeraanwinsten Erick Gutiérrez en Aziz Behich de laatste twintig minuten nog wat speeltijd te geven. Eerstgenoemde bekroonde zijn invalbeurt vijf minuten voor tijd met een doelpunt. De Mexicaan schoof de bal na een pass van Bergwijn koeltjes tegendraads langs Unnerstall en liet daarmee zijn tweede Eredivisie-treffer aantekenen: 3-0.

'Wat PSV aanvallend laat zien momenteel is indrukwekkend'

Lozano zorgde in de extra tijd vanaf de strafschopstip voor het slotakkoord. Arbiter Siemen Mulder besloot na het bekijken van de videobeelden een penalty toe te kennen aan PSV na een overtreding van Chris Kum op Jorrit Hendrix en de Mexicaan - vaste strafschoppennemer Pereiro was al gewisseld - schoot overtuigend raak. Kum was op het moment dat Mulder de knoop doorhakte al gewisseld.

Door de eenvoudige zege op VVV komt PSV op 24 punten uit acht duels. De voorsprong op Ajax, Feyenoord en Heracles Almelo, die alledrie zondag nog in actie komen, bedraagt acht punten. De Eindhovenaren hebben bovendien een indrukwekkend doelsaldo van 30-3. VVV blijft de nummer zes van de Eredivisie-ranglijst.