Overnamestrijd Man Utd in volgende fase na nieuwe biedingen

Reacties

De beoogde overname van Manchester United is in de volgende fase beland. De twee kandidaat-kopers hebben na de deadline een tweede bod uitgebracht.

Overnamestrijd Man Utd in volgende fase na nieuwe biedingen
© Pro Shots

Sir Jim Ratcliffe en Sjeik Jassim bin Hamad Al Thani van Qatar misten woensdag de aanvankelijke deadline voor het uitbrengen van een nieuw bod op Manchester United. Met instemming van de verkopende partij kregen ze de kans om alsnog een nieuw bod op tafel te leggen. Volgens Britse media hebben ze dat ook gedaan.

Sir Ratcliffe zou een bod hebben uitgebracht op het meerderheidsbelang van de Glazers (69 procent), terwijl de Qatari inzetten om Manchester United helemaal over te nemen. In beide gevallen zou het bod weliswaar hoog zijn, maar niet voldoen aan wat de Glazers voor ogen hebben; ruim zes miljard euro.

De Raine Group, dat de overname begeleidt, en de familie Glazer zullen naar verluidt een week nodig hebben om een oordeel te vellen over de biedingen. Een volgende stap is dan dat één kandidaat-koper wordt aangewezen als preferred bidder. Die krijgt dan de kans om meer gedetailleerd de boeken van Manchester United in te zien.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.