Overmars staat nog steeds achter felle uitspraken: 'Ik zou het weer doen'

Reacties

Ruim twee maanden na zijn dringende oproep de Eredivisie te beëindigen, heeft Marc Overmars bij Ajax TV teruggeblikt op zijn veelbesproken statement. De directeur voetbalzaken heeft geen spijt van zijn uitspraken.

Overmars staat nog steeds achter felle uitspraken: 'Ik zou het weer doen'
© Pro Shots

Overmars maakte begin april in gesprek met De Telegraaf op niet mis te verstane wijze duidelijk dat hij het niet eens was met het streven van de KNVB om het Eredivisie-seizoen af te maken. 'De Eredivisie is dood, het leven is eruit, de lol er vanaf: noem het zoals je het wilt', zei de oud-international destijds. 'Waarom gaat het op dit moment over geld en niet over de volksgezondheid? Ik had gehoopt dat de KNVB een zelfstandige beslissing zou nemen, maar in plaats daarvan verschuilt men zich achter de UEFA.'

De ferme uitspraken van Overmars, die onomwenden stelde dat verder voetballen onverantwoord was, brachten een hoop teweeg. Uiteindelijk zette de KNVB ook een punt achter het seizoen, waarna weer een hele discussie losbarstte over het wel of niet toepassen van promotie/degradatie en de verdeling van de Europese tickets. Ondertussen wordt er in diverse andere Europese landen inmiddels weer gevoetbald, maar in de Eredivisie rolt de bal - zoals het er nu naar uitziet - pas in september weer.

'Of het allemaal verstandig is geweest, weet ik niet', zegt Overmars nu over zijn uitspraken van toen. 'Maar op dat moment sprak ik me uit. Misschien ook wel als speler, maar ook als bestuurder van alle clubs. Die wilden graag duidelijkheid hebben.' De Ajax-directeur staat nog steeds achter zijn uitspraken. 'Ik zou hetzelfde weer doen, maar misschien had ik het even met iets meer geduld moeten doen of in overleg met. Het was bij mij een moment, dat ik zeg: Ik ben het een beetje zat. Iedereen praat erover, maar niemand doet iets.'

Tv-gelden
De vergelijking met grote competities als de Bundesliga, de Premier League en La Liga, waar inmiddels weer wordt gevoetbald zonder publiek, gaat volgens Overmars niet op. 'In al die andere landen wordt er eigenlijk puur voor de tv-gelden gevoetbald. Zo zie ik het. En die nood was bij ons misschien niet zo hoog. Want daar zijn de bedragen gewoon heel anders', aldus de directeur voetbalzaken van de Amsterdammers, die de Eredivisie afsloten als nummer één en daardoor waarschijnlijk de Champions League in mogen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.