Overmars nog niet klaar bij Ajax

Reacties

Marc Overmars en Ajax gaan langer met elkaar door. De raad van commissarissen van Ajax is voornemens het contract te verlengen tot medio 2024.

Overmars nog niet klaar bij Ajax

Overmars is sinds de zomer van 2012 directeur voetbalzaken en ziet nog voldoende uitdagingen bij Ajax om dat ook de komende jaren te blijven. 'Ik heb het hier naar mijn zin. We maken stappen met zowel de jeugdopleiding als met het eerste elftal. Sportief gezien willen we nog veel laten zien. Wat voor mij ook belangrijk is, is dat het prettig werken is met de mensen om mij heen. Daar haal ik plezier en voldoening uit', aldus Overmars, die ook in verband werd gebracht met een overstap naar Arsenal.

Leen Meijaard, president-commissaris, laat weten erg tevreden te zijn met het functioneren van Overmars. 'Hij liet ons weten sterk het gevoel te hebben nog niet klaar te zijn bij Ajax en heeft een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen die Ajax zowel sportief als financieel heeft doorgemaakt', aldus Meijaard die zijn vertrouwen uitspreekt in de directeur voetbalzaken. 'Voor de continuïteit van de bedrijfsvoering van Ajax is het ook van belang dat op sleutelposities zoals deze duidelijkheid is over de toekomst. Kortom: we zijn blij dat Marc Overmars zich voor een langere periode aan Ajax wil verbinden.'

Voordat de 45-jarige Overmars aan de slag ging bij Ajax was hij werkzaam bij Go Ahead Eagles, waar hij in 2009 zijn actieve voetbalcarrière beëindigde, als commissaris voetbalzaken. Hij was toen ook al actief binnen Ajax als individueel techniektrainer. Als speler was Overmars, die 86 interlands speelde voor Oranje, naast Go Ahead Eagles en Ajax ook actief bij Willem II, Arsenal en Barcelona.

De grootste successen boekte Overmars met Ajax. Hij speelde 193 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers waarin hij 44 keer scoorde. Hij werd met Ajax drie keer landskampioen en won als Ajacied onder meer de Champions League in 1995 en de wereldbeker voor clubteams.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.