Overmars gunt Veltman 'gouden handdruk' na dit seizoen

Reacties

Ajax heeft Joël Veltman laten weten dat zijn medio 2020 aflopende contract niet wordt verlengd, maar dat betekent niet dat de Amsterdammers deze zomer afscheid willen nemen van de 27-jarige verdediger.

Overmars gunt Veltman 'gouden handdruk' na dit seizoen

De aanstaande komst van Edson Álvarez als vervanger van Matthijs de Ligt zegt volgens directeur voetbalzaken Marc Overmars niets over de eventuele toekomst van Veltman, die heeft aangegeven open te staan voor een transfer en West Ham United heeft naar verluidt interesse in de Ajacied. 'Er zijn natuurlijk spelers die komend seizoen minuten willen maken', zegt Overmars. 'Dat maakt deze periode ook complex. Maar je moet ook beleid maken en dan kan je niet in de laatste weken zomaar spelers laten gaan.'

'Het liefst houden wij Veltman dit jaar', vervolgt Overmars. 'Dan laten wij hem volgend jaar uit zijn contract lopen, dat kan je als speler ook zien als een gouden handdruk. Hij kan dan transfervrij gaan waar hij heen wil. Misschien is dat voor hem wel heel aantrekkelijk, als hij dit seizoen zichzelf laat zien. Bijvoorbeeld door een goed koppeltje met Daley Blind te vormen, wie weet. We zitten redelijk krap in de verdedigers. Ik ga deze week nog even met Joël zitten, dan kijken we wel hoe alles ervoor staat.'

Veltman maakte op 19 augustus 2012 zijn debuut voor Ajax, waarmee hij drie keer kampioen werd en één keer de KNVB-beker won. In totaal kwam de negentienvoudig Oranje-international tot 216 officiële wedstrijden namens de Amsterdammers en scoorde daarin tien keer.

In de nieuwe editie en op VI PRO gaat Marc Overmars uitgebreid in op alle transferperikelen rond Ajax. Zo geeft de directeur voetbalzaken aan dat hij hoopt dat Donny van de Beek nog een jaar blijft.

Veltman over opvolger De Ligt: 'Ik kan heerlijk op die plek spelen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.