Overmars geeft inkijkje in Onana-situatie: 'Een dramatisch dossier'

Reacties

Marc Overmars heeft al een week geen contact meer gehad met Olympique Lyon, dat interesse heeft in André Onana. De directeur voetbalzaken van Ajax vindt het moeilijk om in te schatten hoe de situatie zich zal gaan ontwikkelen. 'Al met al is het een dramatisch dossier', verzucht Overmars in gesprek met VI.

Overmars geeft inkijkje in Onana-situatie: 'Een dramatisch dossier'
© Pro Shots

Onana werd door de UEFA voor een jaar geschorst, nadat het verboden middel furosemide was aangetroffen in zijn urine. In hoger beroep werd zijn schorsing ingekort tot 4 november. Ajax deed in de tussentijd zijn best om het volgend jaar aflopende contract van Onana te verlengen, maar kwam er niet uit met de doelman, die op 31 januari zijn laatste wedstrijd voor zijn club speelde.

De 25-jarige Onana heeft zijn zinnen gezet op een transfer en is al persoonlijk akkoord met Lyon. De aanbieding die de Franse club heeft gedaan kan Ajax echter niet bekoren. 'Natuurlijk is het in het complexe geval van Onana best lastig om het juiste bedrag te bepalen', zegt Overmars in een uitgebreid gesprek met VI. Hij merkt dat clubs proberen te profiteren van de situatie.

De waarde van Onana is nu laag en daar willen clubs gebruik van maken. 'Dat snap ik en dat zou ik andersom misschien ook wel doen', zegt Overmars. 'Voor sommige clubs is het ook een mogelijkheid om deze keeper vast te kunnen leggen. Want als hij langer onder contract staat en niet geschorst is, is hij dertig miljoen waard. Als ik het was, had ik juist snel gehandeld. Je kan zes maanden wachten, dan kan-ie transfervrij tekenen. Maar dan komen ook heel andere clubs en heb je veel meer concurrentie. Moet je dat willen? Een transfervrije keeper zijn die erbij gepakt wordt?'

'Hij is een topvijf-keeper in Europa', meent Overmars. 'Als je alle keepers neerzet, komt hij op plek vijf of zes. Dat ze hem proberen vast te leggen, snap ik, want zodra zijn handtekening staat, schiet zijn waarde omhoog omdat hij een heel goede keeper van 25 jaar is. Dat is een beetje de situatie. Maar het kan niet zo zijn dat het kwartje helemaal de negatieve kant op valt voor ons.'

Marc Overmars sprak uitgebreid met Voetbal International. Lees het hele interview met de directeur van Ajax op VI PRO.

Hoofdpijndossier Onana: 'Ajax zet in op ongeveer tien miljoen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.