'Overmars en Van Bommel willen Bayern München gevoelig tikje uitdelen'

Reacties

Marc Overmars blijft zich roeren op de transfermarkt. Na de komst van onder meer Vincent Janssen richt de technisch directeur van Royal Antwerp zich volgens Bild nu op Christopher Scott. De twintigjarige aanvallende middenvelder is transfervrij op te halen bij Bayern München, dat vooralsnog onsuccesvol is in pogingen om hem langer vast te leggen. Mark van Bommel, de nieuwe trainer van Antwerp, kan zijn oude club dus een gevoelige tik uitdelen.

'Overmars en Van Bommel willen Bayern München gevoelig tikje uitdelen'
© Pro Shots

Scott ruilde de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen in januari 2020 in voor die van Bayern. Hij werd binnengehaald als versterking voor de Onder-19. In zijn debuutwedstrijd in september 2020 scoorde hij meteen driemaal tijdens een 0-8 zege op SSV Ulm. Scott werd al gauw overgeheveld naar de beloftenploeg van Bayern. Ook daar wist hij aan te haken. Met twee doelpunten en vijf assists in zeventien optredens maakte Scott indruk op Hansi Flick.

De toenmalig trainer van het eerste elftal haalde Scott in april 2021 bij de selectie voor een competitieduel met RB Leipzig (0-1 zege). Toen bleef het talent negentig minuten op de bank, maar een week later debuteerde hij als invaller tegen Union Berlin (1-1) in de Bundesliga. Later in die maand viel Scott ook in tegen Bayer Leverkusen (2-0 zege). 'Hij is snel, is goed aan de bal en presteert erg goed op de trainingen', zei Flick.

Door Bild wordt Scott beschreven als een 'juweel' uit de jeugdopleiding. Toch behoorde hij vorig seizoen onder Julian Nagelsmann nooit tot de wedstrijdselectie van Bayern. Met spelers als Thomas Müller en Jamal Musiala voor zich in de pikorde kwam hij er niet tussen in de A-selectie. Wel speelde Scott vorig seizoen namens de beloften 24 duels op het vierde niveau van Duitsland, waarin hij goed was voor 7 doelpunten 6 assists. Ook komt hij uit voor Duitsland Onder-20.

Clubs als Celtic en Fortuna Düsseldorf werden in verband gebracht met Scott, die ook kon bijtekenen bij Bayern. Naar verluidt heeft hij een aanbieding voor drie extra seizoenen afgewezen en ziet hij een dienstverband onder Van Bommel bij Antwerp zitten. Zodoende lijkt Bayern na de 22-jarige ex-Ajacied Nicolas Kühn, die deze zomer koos voor een overstap naar Rapid Wien, weer een jonge speler kwijt te raken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.