'Overijssel-specialist' Bannink verlaat FC Emmen en tekent bij Go Ahead

Reacties

Alexander Bannink zet zijn loopbaan voort in het shirt van Go Ahead Eagles. De 29-jarige middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen in Deventer, met de optie op een tweede jaar.

'Overijssel-specialist' Bannink verlaat FC Emmen en tekent bij Go Ahead

Bannink komt over van FC Emmen, waar hij nog over een contract beschikte tot volgend jaar zomer. Hoewel die club in de Eredivisie actief is, kiest Bannink er toch voor een niveau af te zakken en voor wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie te gaan.

'Ik had deze voorbereiding het gevoel dat ik klaar was bij FC Emmen. En ik denk dat dat andersom ook wel het geval was. Ik wilde een nieuwe uitdaging en ben heel blij die nu te vinden bij Go Ahead Eagles', geeft Bannink aan op de clubsite van de Deventenaren.

De eerste contacten met zijn nieuwe club gaven Bannink bovendien het gevoel dat hij de stap moest maken. 'De technisch manager en trainer lieten in de gesprekken echt doorschemeren me graag te willen hebben. Dat is natuurlijk heel belangrijk voor een voetballer.'

Technisch manager Paul Bosvelt is blij met de komst van Bannink naar De Adelaarshorst. 'Hij is een allround middenvelder met veel dynamiek, diepgang en scorend vermogen. Dat laatste wordt bevestigd door zijn cijfers van de afgelopen jaren; telkens minstens tien goals in de Eerste Divisie. Alexander is precies het type middenvelder waar we naar op zoek waren. Mooi dat die zoektocht met zijn komst voltooid is', legt Bosvelt uit.

Met zijn stap naar Go Ahead voegt Bannink de vierde Overijsselse club toe aan zijn conduitestaat. Eerder in zijn loopbaan diende hij al FC Twente, Heracles Almelo en PEC Zwolle. Dat hij nu als eerste speler ook voor een vierde club uit de provincie gaat spelen is bij Go Ahead niet onopgemerkt gebleven.

Op louter toeval berust het niet, denkt Bannink, die ook nog onder contract stond bij De Graafschap. 'Het waren de clubs die zich voor mij meldden gedurende mijn carrière. Maar tegelijkertijd kan ik het beste aarden bij clubs in deze regio', geeft hij aan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.