'Over twee à drie jaar is Ødegaard een ster bij Real Madrid'

Reacties

Florentino Pérez ziet nog steeds toekomst voor Martin Ødegaard bij Real Madrid. De voorzitter van de Spaanse grootmacht denkt dat de Noor over twee à drie jaar een van de grote sterren zal zijn in Estádio Santiago Bernabéu.

'Over twee à drie jaar is Ødegaard een ster bij Real Madrid'

Ødegaard maakte dit seizoen regelmatig grote indruk bij Vitesse, dat de twintigjarige middenvelder huurt van Real. Het leverde hem al concrete interesse van Ajax op, maar vooralsnog wil Real de technisch begaafde linkspoot helemaal niet kwijt. Dat valt althans op te maken uit enkele uitspraken van Pérez in een radio-interview met de Spaanse zender Onda Cero.

'Ødegaard kwam hier binnen toen hij zestien was en is nu twintig. Hij hoorde dit jaar bij de twee tot drie beste spelers van de Nederlandse competitie. Over twee à drie jaar zal hij een van de sterren van Real Madrid zijn', sprak de eigenzinnige voorzitter van Real, waar de eerder al aan SC Heerenveen verhuurde Ødegaard nog een tweejarig contract heeft.

Foor geniet van Ødegaard: 'Hij kan het niveau van Ajax makkelijk aan'

Een doorbraak in het eerste elftal van De Koninklijke voor Ødegaard en andere jonge spelers, hoeft volgens Pérez niet langer een onhaalbare droom te zijn. 'We moeten wel voor de jonge spelers gaan door de Financial Fair Play. We hebben de besten al in huis met Rodrygo, Vinícius Júnior en Brahim Díaz. Dat zijn de spelers die in de toekomst de Champions League zullen winnen.'

Real staat vooral bekend om het aantrekken van internationale sterren, maar volgens Pérez is die beeldvorming niet helemaal juist. 'Dani Carvajal kwam hier binnen als tienjarige, Raphaël Varane was achttien jaar oud, Sergio Ramos negentien en Marcelo achttien. Drie van hen hoorden dit jaar bij het Team van het Jaar van de FIFA. Alle spelers die nu zijn verhuurd, zullen terugkeren en met ons prijzen gaan winnen.'

Messi
Het beste voorbeeld is volgens Pérez hoe Lionel Messi bij Barcelona is uitgegroeid tot dragende speler. 'We moeten steeds meer werken met jonge spelers. Misschien zitten we een keer mis, maar het moet wel gebeuren.' Het zijn hoopgevende uitspraken voor spelers als Ødegaard. De vraag is wel wat het betekent voor de eventuele plannen van Ajax om de Noor aan te trekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.