Ouwejan verlaat AZ definitief na promotiefeest met Schalke

Reacties

Door de promotie van Schalke 04 naar de Bundesliga is een koopoptie in het contract van Thomas Ouwejan automatisch gelicht. De 25-jarige vleugelverdediger had als huurling een groot aandeel in de terugkeer van Die Königsblauen naar het hoogste niveau.

Ouwejan verlaat AZ definitief na promotiefeest met Schalke
© Pro Shots

Ouwejan was zaterdagavond na hersteld te zijn van kuitproblemen basisspeler in de cruciale wedstrijd tegen Sankt Pauli. Door een 3-2 overwinning verzekerde Schalke zich in de 33ste speelronde al van promotie. De van AZ gehuurde linksback speelde dit seizoen 27 duels in de Tweede Bundesliga en gaf daarin liefst acht assists, waarmee hij ook de assistkoning is van de koploper.

De voormalige jeugdinternational vertrok vorige zomer op huurbasis naar Schalke, nadat AZ hem het seizoen daarvoor verhuurd had aan Udinese. Bij de huurdeal tussen Schalke en AZ werd afgesproken dat Ouwejan definitief zou worden overgenomen als de Duitse volksclub promoveerde. Lukte dat niet, dan kon Schalke alsnog een beroep doen op een optie tot koop.

Eerder dit seizoen speelde Ouwejan zich volgens verschillende Duitse media al in de kijker bij onder meer Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach. Door de promotie met Schalke krijgt de linkspoot nu hoe dan ook de kans om zich te laten zien op het Bundesliga-podium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.