Schalke 04 heeft zich mede dankzij twee assists van Thomas Ouwejan knap hersteld van de dreun die het vorige week bij de start van het Tweede Bundesliga-seizoen kreeg van Hamburger SV. Dat liet zondagmiddag op zijn beurt punten liggen, ondanks de eerste treffer van Ludovit Reis.

Holstein Kiel
0 - 3
Schalke 04
Schalke 04

Reis maakte vorige week tegen Schalke zijn debuut voor HSV, dat de gedegradeerde Königsblauen toen meteen een koude douche bezorgde. Ouwejan kon de 3-1 nederlaag toen ook niet voorkomen, maar een week later speelde de van AZ gehuurde linksback in de uitwedstrijd tegen Holstein Kiel wel een belangrijke rol in de eerste overwinning van het seizoen.

Zowel bij de 0-1 als de 0-2 was Ouwejan de aangever. Beide keren was Simon Terodde, nota bene overgekomen van HSV, de afmaker. De 33-jarige spits sloeg al na twee minuten toe uit een vrije trap van zijn Nederlandse ploeggenoot en deed dat in de 21ste minuut nogmaals. Na rust had Schalke het lastig, maar zorgde Marius Bülter voor de beslissing: 0-3.

Hamburger SV
1 - 1
Dynamo Dresden

HSV moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen Dynamo Dresden. De van Barcelona overgekomen Reis zette zijn nieuwe club al na vijf minuten op voorsprong uit een voorzet van Manuel Wintzheier, maar Tim Knipping knikte in de 68ste minuut de gelijkmaker binnen uit een corner. HSV kon het eerste puntenverlies daarna niet meer voorkomen.