Ouwejan mag dromen van transfer naar Serie A

Reacties

Thomas Ouwejan kan deze zomer mogelijk een mooie transfer naar de Serie A maken. De 22-jarige linksback van AZ staat in de concrete belangstelling van Torino.

Ouwejan mag dromen van transfer naar Serie A

Dat melden goed ingevoerde bronnen rondom de Serie A-club, die afgelopen seizoen als zevende eindigde. Begin deze maand prijkte Ouwejan al op de cover van Tuttosport. De Turijnse sportkrant schreef toen dat de meervoudig jeugdinternational samen met Mário Rui, Portugees international van Napoli, bij Torino in beeld was als versterking voor de linksbackpositie.

Als Torino tot actie overgaat, kan AZ op een mooie transfersom rekenen. Ouwejan zette mei vorig jaar zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2022. Technisch directeur Max Huiberts toonde in het verleden bovendien aan het onderste uit de kan te kunnen halen met de miljoenentransfers van Alireza Jahanbakhsh en Vincent Janssen.

Ouwejan speelde zich in de kijker bij Torino met zijn sterke spel bij AZ, waar hij sinds het vertrek van Ridgeciano Haps naar Feyenoord in 2017 in rap tempo is uitgegroeid tot vaste waarde. Afgelopen seizoen was de zelfopgeleide verdediger in de Eredivisie goed voor twee goals en zes assists. In totaal kwam Ouwejan tot 37 duels in alle competities.

Eerder dit jaar liet Ouwejan in gesprek met VI weten open te staan voor een transfer naar het buitenland. Hij sprak toen zijn voorkeur uit voor de Bundesliga. Tijdens de laatste twee transferperiodes was er ook al sprake van interesse uit het buitenland, maar toen wilde de linksback nog niet aan een transfer denken. 'Komende zomer zou een mooi moment kunnen zijn voor een volgende stap.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.