Oudere broer over Nouri: 'Sinds hij thuis is, gaat het stukken beter'

Reacties

Abdelhak Nouri wordt sinds kort thuis verzorgd door zijn familie. Dat heeft zijn oudere broer Abderrahim verteld tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door, die volledig in het teken stond van de voormalige middenvelder van Ajax.

Oudere broer over Nouri: 'Sinds hij thuis is, gaat het stukken beter'
© Pro Shots

Nouri liep blijvende hersenschade op in de zomer van 2017, toen hij tijdens een oefenduel van Ajax met Werder Bremen op het veld moest worden gereanimeerd. Tijdens de uitzending kwam ter sprake hoe het nu met hem gaat. 'Goed. Hij is nog niet zo heel lang thuis, daar verzorgen we hem nu. Ik moet zeggen dat, sinds hij thuis is, het stukken beter gaat dan voorheen in het ziekenhuis. Hij is zich bewust van waar hij is, hij is weer in een vertrouwde omgeving met zijn familie', zei Abderrahim.

'Hij ligt niet meer in coma. Hij is gewoon wakker. Hij slaapt, hij niest, hij eet, hij boert, maar het is niet dat hij zijn bed uitkomt', vervolgde Aberrahim over Nouri, die nog wel veel verzorging nodig heeft van zijn familie. 'Hij is heel bedlegerig en nog steeds heel erg afhankelijk van ons. Op zijn goede dagen is er een vorm van communicatie, bijvoorbeeld een bevestiging met zijn wenkbrauwen. Maar je merkt dat hij dat niet zo heel lang kan volhouden. Wat voor ons heel makkelijk is, is voor hem net topsport.'

Abderrahim Nouri merkt dat het zijn jongere broer goed doet dat zijn familie 24 uur per dag, zeven dagen per week, om hem heen is. 'We praten tegen hem alsof hij niet ziek is. We nemen hem mee in onze gesprekken en we kijken in de woonkamer bijvoorbeeld voetbal met hem. Dan kijkt hij mee. Je merkt aan hem dat hij dat heel fijn vindt. Vaak laat hij dan ook emoties zien. Soms is hij emotioneel, maar vaak is er ook een glimlach. Dat doet ons goed. Daardoor ga je een glimlach echt waarderen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.