Oude vete laait op: 'Spel Getafe haalt bloed onder mijn nagels vandaan'

Reacties

Barcelona probeert altijd zo mooi mogelijk te voetballen, terwijl Getafe de mouwen opstroopt en de beuk erin gooit. Zaterdag staan de nummer twee en (zeer verrassende) nummer drie van La Liga tegenover elkaar. Barcelona-coach Quique Setién zal er allesbehalve naar uitkijken.

Oude vete laait op: 'Spel Getafe haalt bloed onder mijn nagels vandaan'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 1
Getafe
Getafe

Setién is een romanticus, die in het verleden al regelmatig botste met zijn Getafe-collega José Bordalas. Laatstgenoemde vindt aantrekkelijk voetbal niet zo belangrijk, al stoort hij zich wel enorm aan de kritiek dat zijn ploeg antivoetbal zou spelen. 'De mensen die dat zeggen, weten niet waar ze het over hebben', zei Bordalas tegenover ABC. 'We zetten druk op de helft van de tegenstander, spelen direct, zoeken zo snel mogelijk de weg naar het doel en komen met zo veel mogelijk spelers in het vijandelijke strafschopgebied.'

'Dit is modern voetbal en Getafe is toevallig heel goed in modern voetbal', vervolgde Bordalas. 'Er zijn verschillende manieren waarop het spelletje gespeeld kan worden en alle speelstijlen zijn geldig en aantrekkelijk. Mensen willen een coach graag aan een bepaalde speelwijze koppelen, maar ik moet gewoon zo goed mogelijk presteren met de spelers die ik heb.'

© Pro Shots

Bordalas heeft hier in de afgelopen jaren al meerdere malen discussies over gehad met andere trainers, en ook met Setién, die sinds vorige maand voor de groep staat bij Barcelona. Bordalas en Setién kennen elkaar al geruime tijd en botsten eerder toen laatstgenoemde bij Lugo zat en Bordalas Alcorcon onder zijn hoede had. 'Ze zijn alleen maar aan het tijdrekken. Ik hoop dat ze niet promoveren', bromde Setíen toen na een onderlinge ontmoeting.

Toen Setién bij Real Betis kwam te werken, zocht hij opnieuw de aanval na een wedstrijd tegen een ploeg van Bordalas (Getafe). 'Dit is zeer betreurenswaardig', mopperde Setíen. 'Getafe is de ploeg die de meeste overtredingen maakt van alle ploegen in de competitie. José weet dat, maar vindt het prima. Het is dan zeer betreurenswaardig dat er maar drie minuten extra tijd bijkomen. Zo gaat het altijd. Maar dit is geen voetbal, dit is heel wat anders. Het haalt het bloed onder mijn nagels vandaan.' Bij de ontmoeting die volgde, weigerden Setién en Bordalas om elkaar de hand te schudden.

Setién heeft een punt als het gaat om de vele overtredingen die de ploegen van Bordalas maken. Ook dit seizoen is Getafe weer het team in La Liga dat het meest wordt teruggefloten door de arbitrage. 'Of ik Setién heb gefeliciteerd met zijn aanstelling bij Barcelona? Nee, zo'n relatie hebben we niet', maakte Bordalas in aanloop naar de competitiewedstrijd van zaterdag al duidelijk. Het moge duidelijk zijn dat de coach opnieuw plannen heeft om Setién een vervelende middag te bezorgen.

De uitwedstrijd bij Barcelona is voor Getafe de laatste wedstrijd voor het eerste treffen met Ajax in de knock-outfase van de Europa League. De Amsterdammers komen donderdag op bezoek bij de ploeg van Bordalas.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.