'Oude' Sancho is er nog, maar de nieuwe is al onderweg naar Dortmund

Reacties

Jamie Bynoe-Gittens is op weg naar de talentenfabriek van Borussia Dortmund. De pas zestienjarige Engelsman staat volgens verschillende Duitse media op het punt de overstap te maken van Manchester City naar Dortmund. De vergelijking met Jadon Sancho is dan ook snel gemaakt.

'Oude' Sancho is er nog, maar de nieuwe is al onderweg naar Dortmund
© Pro Shots

Sancho was zeventien jaar toen Borussia Dortmund in de zomer van 2017 ruim zeven miljoen euro naar het lichtblauwe deel van Manchester overmaakte om zich te verzekeren van de diensten van de inmiddels twintigjarige flankspeler. Een keuze waar BVB bepaald geen spijt van heeft gekregen. Vorig seizoen was Sancho goed voor zeventien goals en zestien assists terwijl hij het seizoen ervoor ook al goed was voor twaalf goals en veertien assists. De Engelsman kan dan ook rekenen op belangstelling van onder meer Manchester United, maar Sancho is nog altijd speler van Borussia Dortmund.

De "oude" Sancho is er dus nog, maar met Bynoe-Gittens is de nieuwe wel alvast onderweg. Daarmee gaat Borussia Dortmund de strijd winnen van Real Madrid, Paris Saint-Germain en Manchester City zelf. De huidige club van het Engelse toptalent zou Bynoe-Gittens namelijk ook dolgraag een profcontract willen voorschotelen. Bynoe-Gittens zou volgens Kicker en Sport1 echter voor Borussia Dortmund kiezen, omdat daar de perspectieven voor talenten groot zijn. De twintigjarige Sancho en Erling Braut Haaland zijn er immers al uitgegroeid tot sterkhouders terwijl in de eerste competitiewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (3-0 zege) ook twee zeventienjarigen een basisplaats hadden: Giovanni Reyna en Jude Bellingham. Laatstgenoemde is ook een Engelsman, die afgelopen zomer voor 23 miljoen euro overkwam van Birmingham City.

Bynoe-Gittens kiest bewust voor hetzelfde pad als Sancho. Iets wat hem eerder al toe deed besluiten om voor Manchester City te kiezen. Die club pikte hem weg bij Reading terwijl destijds ook Arsenal interesse had. 'Manchester City had toen Brahim Díaz en Sancho opgeleid dus die keuze was voor mij makkelijk. Hoewel ik zelf naam probeer te maken wil ik zoals Sancho worden. Mijn coaches hebben me verteld dat ik als vleugelaanvaller de fans moet vermaken', zei Bynoe-Gittens destijds.

De Engelse jeugdinternational zal naar alle waarschijnlijkheid deze week gepresenteerd worden in Dortmund. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.