Oude rot Murray zorgt voor geslaagd basisdebuut Jahanbakhsh

West Ham United heeft de overwinning op Manchester United geen goed vervolg kunnen geven. De ploeg van Manuel Pellegrini verloor vrijdagavond van Brighton & Hove Albion, waar Alireza Jahanbakhsh zijn basisdebuut in de Premier League maakte. Glenn Murray was opnieuw het goudhaantje.

Brighton & Hove Albion
1 - 0
West Ham United

Murray is al 35 jaar oud, maar nog altijd erg belangrijk voor Brighton. Zijn doelpunt tegen West Ham betekende alweer zijn vijfde goal in dit seizoen. Murray liep twintig minuten voor rust slim vrij toen Beram Kayal op links doorbrak en tikte de lage voorzet van de middenvelder beheerst binnen. Voor Murray was dit zijn zesde doelpunt in zijn laatste vijf competitieduels tegen West Ham.

Even later in de eerste helft toonde Murray dat hij ook als aangever kan fungeren. De spits legde de bal klaar voor Jahanbakhsh, wiens volley een paar meter over het doel van Lukasz Fabianski ging. Brighton (met Davy Pröpper in de basis en Jürgen Locadia opnieuw op de bank) was in de eerste helft de betere ploeg en ging met een verdiende voorsprong de rust in.

In de tweede helft nam West Ham de regie over. De bezoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar Brighton verdedigde goed en gaf nauwelijks wat weg. Jahanbakhsh werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald en vanaf die plek zag hij Brighton de nipte voorsprong met pijn en moeite over de streep trekken. Invaller Locadia dacht er kort voor tijd 2-0 van te maken, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de overkant miste Marko Arnautovic vervolgens nog een enorme kans op de gelijkmaker.

Met de tweede overwinning van dit seizoen passeert Brighton West Ham op de ranglijst. The Seagulls komen met acht punten uit acht wedstrijden op de twaalfde plek in de Premier League terecht. West Ham heeft een punt minder dan Brighton (zeven) en staat teleurstellend vijftiende.