Oude Messi-tweets achtervolgen Barcelona-aanwinst Junior Firpo

Reacties

Junior Firpo heeft wat uit te leggen aan Lionel Messi, sinds kort zijn ploeggenoot bij Barcelona. Als jeugdspeler verstuurde de linksback tweets waarin hij onder meer aangaf dat hij de benen van de Argentijn met een trap zou kunnen breken. En die tweets zijn nu naar boven gekomen.

Oude Messi-tweets achtervolgen Barcelona-aanwinst Junior Firpo

Firpo was in 2012 vijftien jaar oud en jeugdspeler van Real Betis toen hij de tweets verstuurde. Hij heeft toegegeven dat hij in het verleden "wat lelijke dingen" heeft geschreven over Messi, die door Firpo bijvoorbeeld een son of a b*tch werd genoemd. 'Ik zou Messi's benen waarschijnlijk met één trap kunnen breken', schreef Firpo. Dat dit soort tweets niet handig zijn, werd in het verleden al verschillende keren bewezen. Nu wordt ook Firpo achtervolgd door zijn jeugdzonden.

De nu 23-jarige vleugelverdediger, die door Barcelona voor achttien miljoen euro werd overgenomen van Real Betis, werd door SPORT met de tweets geconfronteerd. Volgens Firpo is er geen sprake van spanningen tussen hem en Messi. 'Ik wil er niet iets groots van maken', zei de linksback. 'Ik denk dat Lionel niet eens van die tweets wist. Ik was maar een kind en ik kan me niet voorstellen dat Messi zich hier druk om zal maken.'

'Het is niets belangrijks en ik praat er zonder problemen over', vult Firpo aan bij Mundo Deportivo. 'Dit zijn dingen die gebeuren als je een jonge jongen van vijftien jaar bent. Je denkt er dan nog niet over na dat dit later in je leven impact kan hebben. Als mij wordt gevraagd om mijn excuses aan te bieden, dan doe ik dat zonder problemen.'

Aankomende zondag speelt Barcelona tegen de oude club van Firpo, Real Betis. Messi lijkt in dit duel zijn rentree te kunnen gaan maken, nadat hij het openingsduel bij Athletic Club (1-0 nederlaag) miste. Firpo zat in Baskenland de hele wedstrijd op de bank en hoopt tegen zijn oude club te mogen debuteren. 

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Firpo
Meer over J. Firpo
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.