Oud-voetballer Youri Petrov (48) overleden

Reacties

Youri Petrov is op 48-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn voormalige werkgever RKC Waalwijk. De Rus maakte vooral in de jaren negentig furore in Nederland en speelde ook voor FC Twente, ADO Den Haag en FC Volendam.

Oud-voetballer Youri Petrov (48) overleden
© Pro Shots

In de zomer van 1994 kwam Petrov van Lokomotiv Moskou naar Nederland. Hij kwam in eerste instantie op proef bij Ajax, maar daar gaf Louis van Gaal de voorkeur aan Finidi George. Wel tipte hij RKC-collega Bert Jacobs. Zo kwam Petrov in Waalwijk terecht. Daar maakte hij in zijn eerste seizoen dusdanig veel indruk dat FC Twente een jaar later al een recordbedrag neerlegde om Petrov naar Enschede te halen.

Petrov tekende een driejarig contract bij Twente, maar zou die termijn niet volmaken. De Russische aanvaller had moeite met de discipline buiten het veld. Hij werd al een keer disciplinair geschorst nadat hij door de politie was opgepakt wegens rijden onder invloed en het niet in het bezit hebben van een geldig rijbewijs. Daarna ging het weer fout en besloot het bestuur van Twente hem te ontslaan.

Petrov keerde daarop terug naar RKC, waar hij in totaal bijna honderd wedstrijden zou spelen. Later kwam hij in Nederland ook nog uit voor ADO en Volendam.

Ook na zijn spelersloopbaan hield Petrov problemen met alcohol, die zijn gezondheid verder aantastten. Nu heeft het lichaam van de kleurrijke Rus het opgegeven: hij is op 48-jarige leeftijd overleden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.