'Oud' Vitesse verdedigt koppositie tegen Roda JC

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Speelronde twee begint met een treffen tussen Roda JC Kerkrade en Vitesse.

'Oud' Vitesse verdedigt koppositie tegen Roda JC
 
Speelronde2
Aftrap20.00 uur
ScheidsrechterJochem Kamphuis

• Roda JC en Vitesse komen elkaar op het hoogste niveau voor de 31ste keer tegen in Kerkrade. De balans is precies in evenwicht met twaalf thuiszeges, zes gelijke spelen en twaalf overwinningen voor de bezoekers.

• Na de eerste speelronde bekleedde Vitesse de eerste plaats. De Arnhemmers dankten dat aan de 4-1 zege op NAC Breda. Ook Roda JC Kerkrade was tijdens de eerste speelronde betrokken bij een doelpuntrijk duel. De Limburgers verloren met 4-2 van PEC Zwolle.

• Roda JC Kerkrade won dit kalenderjaar al zes thuiswedstrijden in de Eredivisie. Voor de laatste keer dat de Limburgers voor eigen publiek minimaal zeven keer zegevierden moeten we terug tot 2011.

• Simon Gustafson scoorde vorige week twee keer namens Roda JC Kerkrade. Daarmee is de Feyenoord-huurling al net zo productief als Adil Auassar afgelopen seizoen na negentien speelrondes was. Misschien niet zo relevant, ware het niet dat Auassar met zijn twee treffers zo diep in het seizoen de topscorerslijst van Roda JC aanvoerde.

In de stemming komen voor de nieuwe speelronde? Zo lukt dat wel.

• Robert Molenaar kan deze eeuw de eerste Roda JC-trainer worden die in de eerste twee duels na zijn aanstelling verliest.

• Vitesse verloor zijn laatste twee uitwedstrijden in de Eredivisie met 1-0. De laatste keer dat de Arnhemmers driemaal achtereen niet scoorden op vreemde bodem dateert uit 2009.

• Trainer Henk Fraser van Vitesse koos vorige week voor een basisopstelling met een gemiddelde leeftijd van 27 jaar en vijftien dagen. Daarmee was de bekerhouder het oudste team tijdens de eerste speelronde.

• Bryan Linssen trof tot nu toe al vijf keer doel in duels met Roda JC, waarmee de Limburgers de favoriete opponent van de Vitesse-aanwinst zijn.

De laatste vijf edities van Roda JC Kerkrade-Vitesse:

SeizoenUitslag
2011/123-1
2012/133-3
2013/141-1
2015/161-2
2016/170-1
Bekijk de samenvatting van Vitesse-NAC: 4-1
Bekijk de samenvatting van PEC-Roda JC: 4-2
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.