Oud-speelster Koster: 'Gedrag Overmars was bekend bij Ajax Vrouwen'

Dat Marc Overmars zich schuldig maakte aan grensoverschrijdend gedrag, was al langere tijd bekend binnen de Ajax Vrouwen. In de documentairereeks Op weg naar de top, die volgende week wordt uitgezonden, vertelt Daphne Koster dat niemand aan de bel durfde te trekken. Sinds drie jaar is Koster werkzaam als manager vrouwenvoetbal in Amsterdam.

Oud-speelster Koster: 'Gedrag Overmars was bekend bij Ajax Vrouwen'
© Pro Shots

Woensdag publiceert Het Parool alvast citaten uit de documentaire, die draait om de emancipatiestrijd van vrouwelijke voetballers. 'Je zegt er niets over omdat je weet: het is toch de directeur voetbalzaken en je kunt het niet hardmaken', verklaart Koster. 'Je komt in een omgeving waarin veel mensen al zeggen: "Wat doen die vrouwen hier?" Dan weet je ook wel: als je dit gaat aankaarten, dan is het makkelijkste dat jij eruit gaat.'

Koster zegt niet of zij, of andere voetbalsters, te maken kregen met ongepaste toenaderingen van Overmars. Ook wordt niet precies duidelijk hoe lang de verhalen al de ronde deden. De aantijgingen richting Overmars kwamen begin februari naar buiten. De beleidsmaker stapte op, maar tekende zes weken later een contract als technisch directeur bij Antwerp FC.

Bekijk hier al onze video's