Osimhen laat Lille-kassa rinkelen met overstap naar Serie A

Reacties

Victor Osimhen is de nieuwe spits van Napoli. De 21-jarige Nigeriaan komt over van Lille, dat volgens Napoli-preses Aurelio De Laurentiis zo'n tachtig miljoen euro ontvangt.

Osimhen laat Lille-kassa rinkelen met overstap naar Serie A
© Pro Shots

Osimhen, die in het seizoen 2019/2020 nog met Lille tegen Ajax speelde in de groepsfase van de Champions League, kwam vorig jaar voor veertien miljoen euro over van Charleroi. In de Franse dienst maakte hij het afgelopen seizoen 13 goals in 27 Ligue 1-wedstrijden. Inclusief andere competities kwam de Nigeriaan tot 18 goals in 38 wedstrijden. Voor het Nigeriaanse elftal scoorde Osimhen al vier keer in acht wedstrijden.

Bij Napoli zochten ze naar een spits, omdat de contractonderhandelingen met voormalig Ajacied Arkadiusz Milik stroef verliepen. De Pool heeft nog een contract tot 2021, maar directeur Cristiano Giuntoli liet al weten Milik te gaan verkopen als het contract niet verlengd zou worden. Met Osimhen heeft Napoli zich nu dus al verzekerd van een goaltjesdief pur sang.

Napoli betaalt volgens de eigen preses 'circa tachtig miljoen euro' voor Osimhen, die daarmee Hirving Lozano ruimschoots aflost als recordaankoop van de Italiaanse club. Voor Lozano betaalde Napoli vorig jaar zo'n 38 miljoen euro aan PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.