Osei Kofi ontslagen door Ajax na trekken vuurwapen

Rene Osei Kofi is ontslagen door Ajax. De verdediger werd door de Amsterdammers verhuurd aan Almere City FC, maar is op staande voet ontslagen na het trekken van een vuurwapen.

Osei Kofi ontslagen door Ajax na trekken vuurwapen

Kofi kreeg het woensdagochtend tijdens de training aan de stok met teamgenoot Christian Gandu, meldt RTL Sport in de televisie-uitzending van Voetbal International. Na de verhitte ruzie besloot de verdediger uit zijn auto een vuurwapen te pakken. Vervolgens zette Kofi bij terugkomst in de kleedkamer het pistool tegen het hoofd van Gandu.

Het incident was voor Almere City FC voldoende aanleiding de huurovereenkomst van Kofi direct stop te zetten. Ajax besloot de verdediger, na te hebben geïnformeerd naar de toedracht van het voorval bij de club uit de Jupiler League, eveneens direct te ontslaan.

'Almere City FC nam contact met ons op met de mededeling dat zij de huurovereenkomst wilde opzeggen om bepaalde redenen. Deze redenen hebben wij geverifieerd, waarop wij Osei Kofi direct hebben ontslagen', aldus Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis.

Overigens doet Almere City er alles aan het incident uit de media te houden. De spelers kregen direct een spreekverbod en mogen onder geen beding iets zeggen over het voorval. Wanneer de spelers wel uit de school klappen, wordt hun contract direct ontbonden. Tevens heeft de club Gandu met klem aangeraden geen aangifte te doen. Het slachtoffer behoort overigens niet tot de wedstrijdselectie voor het uitduel met MVV Maastricht en kreeg vrijdag vrijaf.

Een van de redenen voor het stilhouden door de club is de op handen zijnde overeenkomst met een investeerder, die bereid is de schulden van de Eerstedivisionist over te nemen.

Bekijk hier al onze video's