Origi voorkomt totale rampavond Liverpool in Newcastle

Divock Origi heeft vlak voor tijd een zware avond een voor Liverpool toch nog bevredigend einde gegeven. De spits kopte vlak voor tijd het winnende doelpunt binnen tegen Newcastle United.

Newcastle United
2 - 3
Liverpool
Liverpool

Na de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Barcelona in de halve finale van de Champions League besloot Jürgen Klopp toch maar weer een echte spits op te stellen. Georginio Wijnaldum zakte zodoende een linie terug en Daniel Sturridge had een basisplaats. De wijzigingen zorgden echter niet voor het gewenste resultaat.

Het begon nog prima voor Liverpool op St. James' Park. In de dertiende minuut vonden de verdedigers van Newcastle United het niet nodig om Virgil van Dijk te dekken bij een hoekschop van Trent Alexander-Arnold en de Nederlander kopte feilloos zijn vierde doelpunt van het seizoen tegen de touwen: 0-1.

De eerste de beste aanval van Newcastle United leverde direct de 1-1 op. Christian Atsu schoot van dichtbij raak nadat een schot van Salomon Rondón op de doellijn werd gestopt door Alexander-Arnold. De rechtsback deed dat met de hand en ontsnapte aan een rode kaart en een penalty omdat Atsu direct daarna scoorde.

Liverpool ontsnapte bij een schot van Ayoze Pérez, die Van Dijk aftroefde, tegen de lat, voordat het in de 28ste minuut opnieuw op voorsprong kwam. Alexander-Arnold krulde de bal voor het doel, waar dit keer Mohamed Salah helemaal vrij stond: 1-2. Het was voor Salah zijn 22ste Premier League-doelpunt dit seizoen, terwijl rechtsback Alexander-Arnold al op elf assists staat. Opvallend: ook linksback Andrew Roberson staat op elf assists bij The Reds.

Rechtsback Trent Alexander-Arnold gaf dit seizoen al elf assists bij Liverpool.

Vlak na rust liet Sturridge na Liverpool op een 1-3 voorsprong te zetten. Een peperdure misser, want een paar minuten later werd het 2-2. Rondón kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten en haalde vanaf vijftien meter genadeloos hard uit. Zo leek Newcastle, dat begin dit jaar al met 2-1 won van Manchester City, wederom uit te groeien tot beul van een titelkandidaat.

Salah
Het werd twintig minuten voor tijd nog erger voor Liverpool toen Salah per brancard van het veld werd gedragen. De Egyptenaar botste ongelukkig met Newcastle-doelman Martin Dúbravka en werd na een minutenlange behandeling onder luid applaus weggedragen. Origi kwam voor de hevig geëmotioneerde Salah binnen de lijnen.

Uitgerekend Origi zorgde ervoor dat Liverpool toch nog kon juichen. Vier minuten voor tijd kopte de Belgische spits via het hoofd van Jamaal Lascelles raak uit een vrije trap van een andere invaller, Xherdan Shaqiri. Daardoor gaan bij Liverpool in aanloop naar de return tegen Barcelona van komende dinsdag de gedachten uit naar de geblesseerde Salah, maar is ook de titeldroom ternauwernood in leven gehouden.