Oranje zonder De Ligt tegen Oekraïne

Reacties

Matthijs de Ligt mist de eerste wedstrijd van Nederland op het EK, zondag tegen Oekraïne. De verdediger is nog onvoldoende hersteld van zijn liesblessure en is er bij het openingsduel niet bij. Dat bevestigt bondscoach Frank de Boer zaterdag.

Oranje zonder De Ligt tegen Oekraïne
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 2
Oekraïne
Oekraïne

'Voor Matthijs komt de wedstrijd net iets te vroeg, daarin gaan we geen risico nemen', vertelde De Boer zaterdag tijdens de persconferentie. 'Er komen nog twee andere wedstrijden. Als het spannend was geweest, had hij kunnen spelen, maar gezien de aard willen we geen risico nemen. Hij zit er dicht tegenaan. We verwachten dat hij er de volgende wedstrijd bij is.'

De Ligt miste al de oefenwedstrijd tegen Georgië en sprak eerder deze week zelf nog de hoop uit dat hij de start van het EK zou gaan halen. De wedstrijd tegen Oekraïne blijkt echter te vroeg te komen. De Ligt hoopt er bij de tweede wedstrijd, donderdag tegen Oostenrijk, weer bij te kunnen zijn.

Door de afwezigheid van De Ligt stevent Jurriën Timber af op een basisplaats tegen Oekraïne. De jonge Ajacied maakt een goede indruk tijdens het trainingskamp en hield zich ook goed staande tegen Georgië.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Nederland - Oekraïne?
  • 53% Winst Nederland (2.610 stemmen)
  • 30% Gelijkspel (1.498 stemmen)
  • 17% Winst Oekraïne (847 stemmen)
Oranje-update: over de vermoedelijke opstelling en de discussiepunten
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.