Oranje weet wie het treft bij succes tegen Japan

Italië is de volgende tegenstander van Nederland, mocht Oranje vanavond op haar beurt Japan naar huis sturen.

Italië
Italië
2 - 0
China
China

China had zich als een van de beste nummers drie geschaard bij de laatste zestien van het WK voor vrouwen. Het aantal gemaakte doelpunten (1) én het aantal geïncasseerde treffers (1) vertelden het verhaal van de groepsfase van de stugge Aziaten.

In de eerste helft tegen Italië bleek van de eerste Chinese kracht weinig overeind. De Squadra Azzurra sneed veelvuldig door de Chinese defensie. Mede dankzij keeper Shimeng Peng bleef de schade beperkt tot één tegentreffer. Alleen de attente Valentina Giacinti slaagde erin te scoren, waar onder anderen Valentina Bergamaschi oog in oog met Peng faalde.

Gedwongen door de achterstand gooide China de schroom van zich af. De jacht op het tweede doelpunt van het WK leverde gevaar op voor het doel van Italië, dat kort na rust de marge vergrootte. Aurora Galli, die in de 39ste minuut de geblesseerde Cristiana Girelli had vervangen, bood haar ploeg meer comfort. Haar schot van afstand bleek keeper Peng te machtig; 2-0.

Gesteund door de geruststellende voorsprong plooide Italië terug, liet het initiatief aan China en loerde op de counter. Tot meer Italiaanse goals leidde het niet, zoals ook het Chinese overwicht op niets uitliep.

Italië zal dankzij de zege vanavond ongetwijfeld met extra aandacht kijken naar de laatste achtste finale, want daarin wordt bepaald wie zaterdag in Valenciennes de tegenstander is met als inzet een plaats bij de laatste vier.