Oranje voltooit EK-missie, velt vonnis over Duitsers en mag dromen

Reacties

Het Nederlands elftal heeft zich verzekerd van een zo sterk mogelijke uitgangspositie voor de EK-kwalificatiereeks. Na de 2-0 zege op Frankrijk is het zeker dat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman meegaat in Pot 1 bij de loting. Door het resultaat in De Kuip is Duitsland gedegradeerd uit Groep 1 van Divisie A.

Oranje voltooit EK-missie, velt vonnis over Duitsers en mag dromen

Koeman maakte bij het bespreken van de doelstellingen voor de Nations League meermaals duidelijk dat het hem vooral te doen is om te zorgen voor een goede uitgangspositie voor de EK-kwalificatiereeks. Om bij de loting op 2 december in Pot 1 mee te gaan, moest Oranje bij de tien best presterende landen uit Divisie A horen. Aan die doelstelling is na vanavond met zes punten (ruimschoots) voldaan. IJsland kon Oranje al niet meer achterhalen en dat geldt nu ook voor Duitsland en Polen.

Door de fraaie zege op Duitsland is ook al duidelijk dat de tegenstander van maandag degradeert naar Divisie B. De Duitsers staan immers pas op één punt, terwijl Oranje (zes) en Frankrijk (zeven) het een stuk beter deden.

De Fransen zijn uitgespeeld, dus Nederland mag zelfs nog dromen van groepswinst en daarmee plaatsing voor de finaleronde van de Nations League. Een gelijkspel tegen Duitsland volstaat daarvoor, aangezien het onderling resultaat ten opzichte van Frankrijk in Nederlands voordeel is.

Aan de finaleronde doen de vier groepswinnaars uit Divisie A mee. In de andere groepen zijn de kaarten nog niet geschud, maar staan België, Portugal en Spanje momenteel aan kop. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.