Oranje stunt in Finland tegen Denemarken

Het Nederlandse vrouwenelftal heeft zich zaterdag in Lahti geplaatst voor de kwartfinale van het EK in Finland. De ploeg van bondscoach Vera Pauw won in een tumultueuze wedstrijd met 2-1 van Denemarken en eindigde daardoor als tweede in groep A.

Oranje stunt in Finland tegen Denemarken

Hoewel de bondscoach van de Denen, Kenneth Heiner-Müller, gisteren nog had aangekondigd een salonremise te overwegen, gaf zijn ploeg vanaf de eerste minuut vol gas. Nederland, met Chantal de Ridder in de spits voor Karin Stevens, bleef slechts met veel pijn en moeite overeind. Vooral laatste vrouw Daphne Koster vervulde een heldenrol. Een schot van Maiken Pape viel op de lat. Voorin wist Oranje niets af te dwingen. De Ridder stond op een eiland en de vleugelaanvallers zakten veel te vaak terug tot de middenlijn.

Ook na rust startte Denemarken furieus, en Oranje wankelde. De openingstreffer, een knappe volley van Sylvia Smit, kwam volledig uit de lucht vallen. Tien minuten later stond de wereld helemaal op zijn kop, toen Manon Melis na een goede actie de 2-0 liet aantekenen. De Deense krachten vloeiden weg, al wist spits Johanna Rasmussen keeper Loes Geurts nog wel één keer te verschalken: 2-1. Aan die stand kwam in het vervolg van de wedstrijd echter geen verandering meer.

Oranje speelt komende donderdag om 20.00 uur in het stadion van Tampere haar kwartfinale. Tegenstander in die wedstrijd wordt Frankrijk of Noorwegen, die morgen beide strijden om de tweede plaats in groep B. Denemarken zit in de wachtkamer. De kans lijkt echter klein dat de nummer zes van de wereld (met een negatief doelsaldo van -2) bij de twee beste nummers drie zal gaan eindigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen