Oranje Quiz: deze spelers kwamen voor Nederland uit op het EK

Reacties

Het Nederlands elftal kan zich tijdens deze interlandperiode plaatsen voor het EK van volgend jaar. Reden om in de rijke Oranje-historie te duiken middels deze quiz. Welke spelers kwamen al uit voor Nederland op een Europese eindronde?

Oranje Quiz: deze spelers kwamen voor Nederland uit op het EK
© Pro Shots

Het zal geen verbazing wekken dat dat er al heel wat zijn geweest. Sinds het glorieuze EK 1988, toen Nederland zoals bekend Europees kampioen werd, waren het er liefst 74. Inclusief de eindtoernooien van 1976 en 1980 zelfs al 102, maar die twee EK's hebben we voor deze quiz buiten beschouwing gelaten om de moeilijkheidsgraad en de omvang wat te beperken.

Blijft dus over de groep van 74 internationals die tussen 1988 en 2012 tijdens de zeven opeenvolgende EK's waaraan Oranje deelnam, hun opwachting maakten. Aan jullie de vraag wie zij zijn. We helpen jullie op weg door de periode te benoemen waarin ze hun EK-duels speelden, plus hun positie(s) en het aantal wedstrijden en doelpunten op Europese eindronden. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.