Senegal heeft de voorlaatste test voor het WK gewonnen. Sadio Mané droeg met een goal bij aan het succes tegen Bolivia.

0 - 2
Senegal
Senegal

Het vriendschappelijke duel was een onderdeel van het trainingskamp dat Senegal heeft belegd in Orléans ter voorbereiding op het WK, waar het onder andere Nederland zal treffen in de groepsfase. 'De week is redelijk goed verlopen', zei bondscoach Aliou Cissé. 'Vrijdag hadden we een verrassingsbezoek van de FIFA voor dopingcontroles. Voor de rest hebben we goede sessies gehad. Aan alle voorwaarden is voldaan.'

In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Bolivia werd dat uitgedrukt in een 2-0 overwinning. Beide doelpunten vielen voor rust. Boulaye Dia opende vroeg in de wedstrijd de score met een schot van afstand. Mané bepaalde kort voor rust uit een strafschop de eindstand op 2-0.

Senegal, dat op 21 november de eerste tegenstander is van Nederland op het WK, speelt dinsdag nog het vriendschappelijke duel met Iran.