Oranje moet oppassen voor passievol Noorwegen: 'Hij is knettergek'

Reacties

In de WK-kwalificatiecyclus wijst voor Oranje alles op een allesbeslissende clash met Noorwegen om uit te maken wie rechtstreeks naar het WK gaat. In november staan Nederland en Noorwegen tegenover elkaar en gezien de passie die loskwam bij bondscoach Stale Solbakken, kan Oranje de borst natmaken.

Oranje moet oppassen voor passievol Noorwegen: 'Hij is knettergek'
© Pro Shots

De Noorse spelers moesten lachen toen het op de afsluitende persconferentie over hun bondscoach ging. 'Hij is knettergek, dat zag je wel toen we de 2-0 maakten', herinnert Stefan Strandberg zich. 'Het is fantastisch om een coach te hebben die zich zo blootgeeft.' Op welke manier deed hij dat dan?

Noorwegen speelde maandagavond tegelijkertijd met Oranje, Montenegro was de tegenstander van de achtervolger. Mohamed Elyounoussi maakte in de eerste helft de 1-0, maar de verlossing volgde pas vlak voor tijd via de tweede goal van Elyounoussi. De doelpuntenmaker haakte in op de woorden over zijn coach. 'Ik dacht eerst dat ik Ohi Omoijuanfo (wisselspeler van Noorwegen, red.) knuffelde, maar het was gewoon Stale', lachte Elyounoussi. Solbakken had het snelste sprintje getrokken in heel Noorwegen om de 2-0 met zijn spelers te vieren. 'Het laat zien dat hij nog steeds kan sprinten, het was fantastisch dat hij het doelpunt met heel het team vierde.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Solbakken zelf had na de wedstrijd zijn nuchterheid weer gevonden na het vieren van de goal. 'We zijn nog niet waar we willen zijn, maar we zitten op het juiste spoor', doelt hij op de strijd met Oranje. Het verschil is slechts twee punten en met Letland (voor Noorwegen) en Montenegro (voor Oranje) als eerstvolgende tegenstanders ligt het niet in de lijn der verwachting dat het puntenverschil anders wordt richting de clash op 16 november.

De bondscoach van Noorwegen heeft soms moeite met zijn rol. Als clubtrainer kan hij immers nog meer betrokken zijn met de spelers. 'Het is nogal een verschil en om eerlijk te zijn heb ik daar best moeite mee. Ik zie ze pas over vier of vijf weken. Als het mis was gegaan tegen Montenegro had ik ze als clubcoach mee kunnen nemen in het proces en hadden we donderdag of zondag weer een wedstrijd gehad. Dat is het verschil. Ik ben dus blij dat ik ze met een goed gevoel weg heb kunnen sturen.'

Nederland – Noorwegen op 16 november wordt afgewerkt in De Kuip. De vorige wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Nederland
Nederland
2 - 0
Noorwegen
Noorwegen
WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
5
Letland
10
2
3
5
11-14
-3
9
6
Gibraltar
10
0
0
10
4-43
-39
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.