Oranje met Til als vervanger Wijnaldum tegen Letland

Reacties

Guus Til maakt vrijdag zijn basisdebuut in het Nederlands elftal. Na drie invalbeurten mag de middenvelder van Feyenoord starten tegen Letland. Til vervangt Georginio Wijnaldum, die een schorsing uitzit.

Oranje met Til als vervanger Wijnaldum tegen Letland
© Pro Shots
Letland
Letland
0 - 1
Nederland
Nederland

Bondscoach Louis van Gaal nam Til in september ook al op in zijn selectie. Toen viel de aanvallende middenvelder in tegen Montenegro en Turkije. Drieënhalf jaar eerder debuteerde Til onder Ronald Koeman in Oranje met een invalbeurt tegen Portugal. Met twaalf goals in vijftien wedstrijden kent Til een uitstekende start van het seizoen bij Feyenoord.

Van Gaal heeft verder weinig verrassingen in petto tegen Letland. Justin Bijlow staat weer onder de lat en Stefan de Vrij staat met Virgil van Dijk in het centrum van de verdediging. Denzel Dumfries en Daley Blind zijn de vleugelverdedigers.

Op het middenveld is er naast Til plaats voor Frenkie de Jong en Davy Klaassen. Voorin staan Steven Berghuis, Memphis Depay en Cody Gakpo. De linksbuiten van PSV startte in september tegen Noorwegen en Montenegro, maar ontbrak tegen Turkije door een blessure. Debutanten Mark Flekken en Noa Lang beginnen op de bank.

Record
Van Gaal pakt tegen Letland een record als bondscoach van Oranje. Op de wedstrijddag is de keuzeheer zeventig jaar en twee maanden oud. Bij zijn afscheid in 2017 had Dick Advocaat zeventig jaar, één maand en achttien dagen op de teller staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.