Oranje met nieuwe rechterflank tegen Duitsland

Reacties

Het Nederlands elftal treedt in het Nations League-duel met Duitsland aan met Kenny Tete en Quincy Promes. Dat gaat ten koste van Denzel Dumfries en Steven Bergwijn, die tegen Frankrijk nog in de basis stonden.

Oranje met nieuwe rechterflank tegen Duitsland

Met het duo van PSV op de rechterflank won Oranje afgelopen vrijdag van de wereldkampioen, waardoor Duitsland degradeerde naar Divisie B van de Nations League. Het is niet bekend waarom Dumfries en Bergwijn in de laatste groepswedstrijd niet spelen. Laatstgenoemde is zelfs buiten de wedstrijdselectie gelaten.

In de voorgaande twee Nations League-wedstrijden koos bondscoach Ronald Koeman nog voor dezelfde samenstelling. Op 13 oktober won dat elftal met 3-0 van Duitsland in de Johan Cruijff Arena.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het Nederlands elftal heeft in Gelsenkirchen aan een gelijkspel genoeg om zich als groepswinnaar te plaatsen voor de finaleronde van de Nations League in juni 2019. De andere drie groepswinnaars van Divisie A zijn Portugal, Engeland en Zwitserland.

Opstelling Oranje: Cillessen; Tete, Van Dijk, De Ligt, Blind; De Roon, Frenkie de Jong, Wijnaldum; Promes, Memphis, Babel.

'Tete is de Cillessen onder de veldspelers bij Oranje'
Oranje kan kroon op het werk zetten bij gedegradeerd Duitsland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.