Oranje Leeuwinnen krijgen in Italië huiswerk mee richting Olympische Spelen

Reacties

Er is in aanloop naar de Olympische Spelen nog volop werk aan de winkel voor de Oranje Leeuwinnen. De tandeloze ploeg van coach Sarina Wiegman verloor donderdagavond tegen Italië.

Oranje Leeuwinnen krijgen in Italië huiswerk mee richting Olympische Spelen
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 0
Nederland
Nederland

De Oranje Leeuwinnen overtuigden niet tegen Italië, de nummer vijftien van de wereld. Aanvallend liet de ploeg van Wiegman, zonder onder anderen Lieke Martens, Jill Roord en Vivianne Miedema, weinig zien. Italië was ook nauwelijks gevaarlijk, maar werd na een klein kwartier een handje geholpen door de arbitrage. Renate Jansen probeerde na een gekraakte vrije trap de bal weg te werken, maar raakte daarbij heel licht Manuela Giugliano. Penalty, zo oordeelde de arbiter. Sari van Veenendaal koos nog wel de goede hoek, maar het was Cristiana Girelli die de 1-0 voor Italië noteerde.

Die 1-0 viel al na een kwartier en er zou in het restant van de wedstrijd ook geen verandering meer in die score komen. Onder anderen Lineth Beerensteyn en Daniëlle van de Donk waren nog dicht bij een gelijkmaker, maar de overtuiging ontbrak bij de Oranje Leeuwinnen. Ook in de tweede helft lukte het Van de Donk niet om een goede voorzet van Sisca Folkertsma binnen te werken terwijl Van Veenendaal aan de andere kant nog een ruimere nederlaag voorkwam. Door héél ver uit haar doel te komen, voorkwam ze een Italiaanse 2-0. 

Het was voor de Oranje Leeuwinnen de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar de Olympische Spelen. Dinsdag wacht ook nog een oefenduel met Noorwegen, waarna op 3 juli een uitzwaaiwedstrijd volgt. De tegenstander is nog niet bekend. Op 21 juli gaan de Olympische Spelen van start voor Nederland. Dan is Zambia de tegenstander. Op 24 en 27 juli volgen duels met respectievelijk Brazilië en China.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.